Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια εθελοντική πρωτοβουλία ενότητας και δράσης του κόσμου της γιόγκα.

Στόχοι μας

  • Να γνωστοποιηθούν σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας όλων των ηλικιών, τα οφέλη της Γιόγκα και η αξία της ως σύστημα πρόληψης, θεραπείας, αυτογνωσίας, εναρμόνισης και ως πνευματικό μονοπάτι.
  • Να ενδυναμωθεί η ενότητα του χώρου της Γιόγκα και η αποτελεσματική συνεργασία των ανθρώπων  της καλώντας τους σε συμμετοχή και κοινή δράση για την προβολή και την ενότητα του χώρου της Γιόγκα στην Ελλάδα.

Αριστοτέλης Gurujiwan Καραγκούνης

aristotelis-karagkounis

O Αριστοτέλης Gurujiwan Καραγκούνης έχει την μοναδική τιμή να είναι ο πρώτος Έλληνας μαθητής (1998) της Κουνταλίνι Γιόγκα (σύμφωνα με τον Yogi Bhajan) και ο δεύτερος αρχαιότερος δάσκαλος της  (2001). Μετά από την μακροχρόνια παραμονή του σε Γερμανία και Αργεντινή γύρισε στην Αθήνα το 2009 και από τότε διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα κ Τάνγκο και οργανώνει events Γιόγκα, Βελονισμού και Τάνγκο. Είχε το γενικό συντονισμό και διαχείριση των πόρων, επιμελήθηκε τον προυπολογισμό, το πρόγραμμα, την επιλογή των εισηγητών και των χώρων διεξαγωγής, το web marketing, το πλάνο επικοινωνίας και διαφήμισης, την προώθηση της σελίδας fb και της ιστοσελίδας. Ακόμα προμήθευσε τις υπεύθυνες επικοινωνίας, τύπου, χορηγιών, χορηγιών επικοινωνίας, εκθετών κ καλλιτεχνικού προγράμματος με δεδομένα από την προσωπική του γνωσιακή βάση δεδομένων. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση 1 ευρωπαϊκού φεστιβάλ, 2 Πανελλήνιων Φεστιβάλ, 17 επταήμερων σεμιναρίων/retreats και 4 ημερίδων γιόγκα – 7 διεθνών φεστιβάλ και 37 διημερίδων τάνγκο – 1 διεθνούς συνεδρίου, 4 διεθνών συμποσίων κ 6 ημερίδων βελονισμού στη Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αργεντινή κ Βραζιλία.

e-mail: info@myyoga.gr

www.myyoga.gr

Μαρία Πολυδώρου

maria-polidorou

Βλέπετε το προφίλ της εδώ γιατί τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με την διοργάνωση και επικοινωνία μέσω του έτους γιόγκα (2015) και του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, ημερίδων γιόγκα και φεστιβάλ με στόχο τη διάδοση της γιόγκα και την ενότητα στον κόσμο της γιόγκα στην Ελλάδα! Μαθήτευσε και εξακολουθεί σε κάθε ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στην Όλγα Αλεξίου, το Μιχάλη Ευαγγελίδη, τον Krishnataki, τη Λένα Τρυφωνοπούλου, τον Θάνο Παππά, τη Γαία Λάσκου, την Rosana Kaliabetsos, την Cayetana Rodenas, την Esther Marom… Συνεχίζει τη μαθητεία σε όσο περισσότερους δασκάλους, είδη γιόγκα και άλλους τομείς γνώσης και αυτογνωσίας της επιτρέπεται! Παρόλα αυτά και ακόμα και μετά από εμπεριστατωμένη ψυχοθεραπεία και ένα έντονο ταξίδι στην Ινδία και στο Bihar school of yoga ακόμα αναφέρεται στον εαυτό της στο τρίτο πρόσωπο!

 

Ελένη-Αnanda Κοσσυφίδου

eleni-kossifidou

Απόφοιτος Ομακοείου Αθηνών-10ετής κύκλους μαθητείας στα συστήματα Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεραπευτικής, Εναλλακτικής Θεραπευτικής, Κρίγια Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Κάρμα Γιόγκα, Κουνταλίνι Γιόγκα, Γκνάνι Γιόγκα και Φιλοσοφία της Γιόγκα.
Επιμορφωτικοί κύκλοι σπουδών:
Naturopath – Φυσικοθεραπεία, Μόντρεαλ – Καναδά
Συστημική Ψυχολογία-Ακαδημία Πολιτών-Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κολλεγίου Μεταφυσικών Επιστημών

H Ελένη-Ananda Κοσσυφίδου είναι υπεύθυνη του Ομακοείου Παλαιού Φαλήρου, εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα με 25ετή εμπειρία
Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας” Δίδαξε σε επιμορφωτικά προγράμματα του λαϊκού πανεπιστημίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Γιόγκα και Φιλοσοφία της Γιόγκα.
Εισηγείται επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια εσωτερικής Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Μεταφυσικών Επιστημών. Πιστεύει πως μέσα από τον προβολέα της Εσωτερικής Γνώσης και την πρακτική του Γιόγκα, αποκτά ο άνθρωπος την δυνατότητα ανάπτυξης της συνειδητότητάς του και να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης …..και πως η ευτυχία και η δυστυχία που συναντάει δεν είναι παρά βήματα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο ο άνθρωπος στάλθηκε πάνω σ’ αυτή τη γη…

e-mail: eleniananda@gmail.com
www.om-akouein.blogspot.com

alexandra-dimitriou
Η Αλεξάνδρα Δημητρίου διδάσκει γιόγκα και με τους συνεργάτες της, οργανώνει προγράμματα αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης με γιόγκα , καθαρισμό του παχέος εντέρου , υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης.
Έλαβε μέρος εθελοντικά στη διοργάνωση του φεστιβάλ συντονίζοντας τις διάφορες δραστηριότητες

Πνευματικός της Δάσκαλος από το 1974 είναι ο πρεσβευτής της Ειρήνης Prem Rawat (Maharaji) www.wopg.org www.tprf.org
Το 1982 εκπαιδεύτηκε στις εναλλακτικές θεραπείες από τη σχολή τoυ Henri Cheno και Franc Ceccini στη μέθοδο της phytobiodermie
To 1987 εκπαιδεύτηκε από τη σχολή dotollo στο καθαρισμό του παχ. Εντέρου.

Εξασκείται στη Γιόγκα από το 1974 . Διδάχτηκε στην Ινδία από δασκάλους διαφορετικών σχολών .
Στο Maysor της Ινδίας, Ashtanga yoga από το Pattabhi Jois, και αργότερα από το Manju Pattabhi Jois και τη Χριστίνα Καρυτινού.
Στο Rishikesh της Ινδίας, από την Ousa Devi ,Iyengar yoga.
Στο Delhi με το Swami Vidyanand Integral Transformational Yoga Θεραπευτική Yoga,Pranayama – Meditation.
Το 1982 άνοιξε στην Αθήνα, το κέντρο εναλλακτικών θεραπειών vitality.
Το VITALITY λειτουργεί μέχρι σήμερα, με τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της, δύο γιατροί και μία φυσιοθεραπεύτρια.
www.vitality.com.gr
www.detoxholiday.gr