Περιγραφή εργαστηρίων / ομιλιών

ΗΠΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ (Gentle chair yoga)

Βασίζεται στην Χάθα Γιογκα κ περιλαμβάνει χαμηλής έντασης στάσεις κ κινήσεις,πρακτικές αναπνοής κ χαλαρωση… Για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας,για άτομα με προβλήματα υγείας που εμποδίζουν την κίνηση,για εργαζόμενουςσε γραφεία… Ωφέλη…βελτίωση ευλυγισίας,ισορροπία,ηρεμία,καταπολέμηση άγχους

Πόπη Παντελέων

Δασκάλα της γιόγκα κ Μάστερ του Ρέϊκυ. Η γνωριμία μου κ η ενασχόληση μου με την γιόγκα πρίν 26 χρόνια μεταμόρφωσε την ζωή μου. Η συνειδητοποίηση οτι η υγεία, η ηρεμία,η χαρά ήταν στοιχεία που απολάμβανα ακόμη κ μέσα σε δύσκολες καταστάσεις με ώθησε να παροτρύνω τούς ανθρώπους να γνωρίσουν την γιόγκα…Η πολύχρονη εγασία μου στην Δια Βίου Μάθηση κ η συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Ν.Σμύρνης με βοήθησε να κάνω μια προσπάθεια, ώστε αυτή η γνωριμία να γίνει κ μέσα απο την Τοπικη Αυτοδιοίκηση. Με χαρά λοιπόν για πέμπτη συνεχή χρονιά με την πολύτιμη υποστήριξη του Πολιτιστικόυ Οργανισμου του Δήμου μας,ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος κ το light of Yoga δίνουν την εθκαιρία στους συμπολίτες μας κ οχι μόνο…να γνωρίσουν τα ωφέλη της γιόγκα.. Για δεύτερη χρονιά φέτος συμμετέχει κ ο Δήμος με τις ομάδες γιόγκα των ΚΑΠΗ.. (Πέντε σε αριθμο με πάνω απο 4000 μέλη)με πολλές δραστηριότητες για υγεία,επικοινωνία,χαρά,στήριξη,πολιτισμό!! Η Γιόγκα είναι για όλους αναιξαρτήτως φυσικής κατάστασης κ ηλικίας! ευχαριστούμε τον Δήμο για την στήριξη κ την βοήθεια του! Η συνέχεια 17 Ιουνίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης!!!!

Moving into the waters of Yin Yang Flow

Μια Vinyasa αφιερωμένη στις ποιότητες του νερού. Ανάσα, κυματοειδής κίνηση, σπείρα, ροή, οργανική κίνηση, κύκλος, παλμός. Θα ξεκινήσουμε με μια μικρή ιστορία κοσμογονίας, γιορτάζοντας και τραγουδώντας για τα 4 στοιχεία. Θα κλείσουμε με τη γαλήνια και βαθειά ενέργεια της γιν γιόγκα.

Παπαδοπουλου Μπέτη

H Mπέτη ξεκίνησε τη σπουδή της στο Tai Chi το 2001 και στη Yoga το 2004.
Έχει ταξιδέψει στις 3 ηπείρους προκειμένου να ανακαλύψει τον εαυτό της εξερευνώντας το κόσμο.
Απο το 2003 ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες και το 2008 ξεκίνησε το ταξίδι της στο διαλογισμό Vipassana.
Διδάσκει τις εκπαιδεύσεις “Thai Yoga Massage Course: Yin and Spiritual Medicine” και “Yin Yoga Teacher Training: The sacred Ceremony”.
Στον ελεύθερο χρόνο της σπουδάζει ψυχολογία, θεραπευτικό χορό και τραγούδι.
Την γοητεύει η φιλοσοφία των Ιθαγενών φυλών, το Ταο και ο Βουδισμός. Έχει δουλέψει με Ιθαγενείς στο Καναδά, την Ουγκάντα και το Μπουρούντι.
Έχει διδάξει ως βοηθός ή εισηγήτρια workshop και σεμιναρίων Yoga και Thai Massage στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σπούδασε στην ΑΣΣΟΕΕ και για 11 χρόνια δούλεψε ως καθηγήτρια σε Λύκειο.

Reusi Dat Ton – Thai Yoga – Self Massage

Η αρχαία Ταϊλανδέζικη γιόγκα ασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ενεργοποιώντας τα κανάλια ενέργειας του ανθρώπινου σώματος. Ονομάζεται και η γιόγκα του ερημίτη,”Hermit’s Yoga”,περιλαμβάνει ήπιες επαναλαμβανόμενες πρακτικές, είναι κατάλληλη για όλους και χωρίς προηγούμενη εμπειρία και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ήπιες μα δυνατές οι πρακτικές του, ασκήθηκαν για πρώτη φορά από ερημίτες μοναχούς και θεωρούνται ο πρόγονος του Ταϊλανδέζικου Μασάζ.

Nektar Yoga & Massage – Κάπουλα Νεκτάρια 

Απόφοιτη εκπαιδεύτρια Γιόγκα με το σύστημα του Λωτού, με συνεχείς εκπαιδεύσεις σε άλλα συστήματα γιόγκα, πιστεύω πως το Γιόγκα είναι ένα και περιγράφει την επίγνωση σε κάθε στιγμή της ζωής μας, σε κάθε τι που πράττουμε. Εισηγήθηκα την παιδική γιόγκα με πρόσκληση από τον Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος τις δύο πρώτες χρονιές της διοργάνωσης.
Εμπειρία στην διδασκαλία παιδιών και ενηλίκων στην Αγγλική γλώσσα και σε εκπαιδευτικά περιβαλλοντολογικά και παραδοσιακά προγράμματα σε σχολεία τα τελευταία 18 χρόνια, εκπαιδεύτρια Ταϊλανδέζικου Θεραπευτικού Μασάζ, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας της χώρας.
Στο παρόν συνεχίζω την διδασκαλία τεχνών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων όπως η Γιόγκα και το Μασάζ με όραμα να εξαπλωθούν σαν μέρος της κουλτούρας και της καθημερινότητας όλων μας.

Το Τσάκρα της Ενέργειας

Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ (SUN-DAY) ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ FLOW ASANES HATHA YOGA.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑΝ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

Purefitness – Φωτεινή Μπήτρου

H Φωτεινή Mπήτρου είναι Kαθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και ιδιοκτήτρια του Kouros studio στην Αίγινα. Ίδρυσε το 2004 την ομάδα κλασικού αθλητισμού (στίβου) Αίγινας (Ο.Α. ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ), στην οποία ήταν πρόεδρος για 5 χρόνια. Ασχολήθηκε επί 12 συναπτά έτη με τον κλασσικό αθλητισμό (800μ-1.500 μ.) και ήταν πρωταθλήτρια στίβου με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη Yoga με μαθήματα, ομιλίες, παρουσιάσεις και retreat. Διδάσκει Hatha, Restorative και Vinyasa Yoga και είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga RYT-200.

Εισαγωγή στην Ashtanga

 

Ashtanga Yoga Athens – Άρης Καπετανάκης

Ο Άρης είναι ο ιδρυτής και βασικός δάσκαλος του Astanga Yoga Athens. Ως καί ο ίδιος αφοσιωμένος ασκούμενος της Αshtanga yoga έχει μαθητεύσει δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους της μεθόδου Ashtanga yoga όπως αυτή έχει διδαχθεί από τον Shri K. Pattabhi Jois. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης έχει προσκαλέσει και οργανώσει workshops με τους Nancy Gillgoff,Tim Miller,David Garriques καθώς και άλλους. Αυτοί οι δάσκαλοι αποτελούν μέρος της διαδοχής της μεθόδου της Ashtanga όπως αυτή διδάχθηκε από τον Shri K. Pattabhi Jois. Είναι εξουσιοδοτημένος δάσκαλος της Αshtanga (Level 2) καθώς και της Nadi Shodana Pranayama από τον Manju P. Jois. O Άρης ανήκει στην σειρά διαδοχής των δασκάλων του Shri K. Pattabhi Jois. Ακολουθώντας την διδαχή αυτών, πιστεύει και διδάσκει την παραδοσιακή μέθοδο όπου όπως κάθε μαθητής έχει ξεχωριστές δυνατότητες και προσωπικότητα έτσι και η διδασκαλία οφείλει να είναι προσωπική . Η γιόγκα είναι μία ολιστική μέθοδος και δέν μπορεί να υπάρχει μια συνταγή για όλους. Όντας πιστός στην παράδοση της Αshtanga και τα οχτώ σκέλη, δίνει έμφαση στην εσωτερική πλευρά της πρακτικής που ξεκινά με το σκέλος της pranayama. Διδάσκει την παραδοσιακή Pranayama της Ashtanga και την εντάσει στην καθημερινή πρακτική. Θεωρεί σημαντική την άσκηση στον διαλογισμό – ασκώντας και ο ίδιος πολλά χρόνια την πρακτική του zazen – και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διδασκαλίας του. Είναι ο πρώτος δάσκαλος στην Ελλάδα που σύστησε την πρακτική του διαλογισμού Zazen ως μέρος της πρακτικής σε Ashtanga yoga shala. Έχει παρακολουθήσει πολλά sesshin (πολυήμερα εντατικά σεμινάρια διαλογισμού), όπως επίσης έχει διοργανώσει sesshins στο Ashtanga Yoga Athens υπό την καθοδήγηση του Zen Master Shokan. O Άρης ανήκει σε μία ξεχωριστή οικογένεια – με πολύ λίγα μέλη ανα την υφήλιο – που εξασκεί και καθοδηγεί την πρακτική του Misogi Harai “κάθαρση μέσω της αναπνοής” Κατέχει το 2ο βαθμό στο Reiki. Ασκεί την πρακτική του Aikido για πάνω από 15 έτη. Έχει υπάρξει εσωτερικός μαθητής στο San Diego Aikido Dojo υπό την καθοδήγηση του T.K. Chiba Sensei. Από το 2012 διοργανώνει και καθοδηγεί retreats, εργαστήρια, σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Δασκάλων στην Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδιά, Βρυξέλλες και Βουδαπέστη, 

Yoga για παιδιά με ΔΕΠΥ- Αυτισμό

Η γιόγκα για παιδιά με αυτισμό και Δεπυ είναι μία πρακτική που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών.
Ο έλεγχος της αναπνοής και οι στάσεις/asanas συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του σώματος, τη νευρολογική οργάνωση (καθώς το παιδί μαθαίνει να συντονίζει όλο του το σώμα κινητικά), τη συγκέντρωση, τη μίμηση τη βλεμματική επαφή κ.α.. Η χαλάρωση βοηθάει τα παιδιά, να αποκτήσουν τρόπους αυτορρύθμισης του συναισθήματος που μπορούν να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους με αποτέλεσμα τη μείωση της ευερεθιστότητας και των επιθετικών συμπεριφορών. Η γιόγκα είναι μία κοινωνική δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ενσωμάτωση στην ομάδα σεβόμενη της δυνατότητες και τους περιορισμούς του κάθε ασκούμενου.

Flower Kids Yoga School – Αγγελική Παναγιωτοπούλου & Μάιρα Γκόφα

Παναγιωτοπούλου Αγγελική
Η Αγγελική Παναγιωτοπούλου είναι ψυχολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ψυχική Υγεία και ειδικευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Εργάζεται ιδιωτικά από το 2004 με παιδιά, τις οικογένειές τους και ενήλικες. Από το 2012 ως ασκούμενη της yoga άρχισε να διερευνά την εφαρμογή της στο χώρο της ψυχικής υγείας. Το 2017 με τη Xριστίνα Μάτση πραγματοποίησαν την σύσταση ομάδας yoga για εφήβους με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε από τη Swanee Thorton Hardy «asanas for children with autism”.

Μάιρα Γκόφα
Η Μάιρα Γκόφα είναι απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στη διδασκαλία γαλλικής γλώσσας και ειδικευμένη στην διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΚΕΜΕΨΕ, SQA- UK) και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως δυσλεξία, Δεπυ, αυτισμός, asperger. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Παράλληλα είναι ασκούμενη της yoga απο το 2010 σε διαφορετικά συστήματα όπως hatha, yogaworks, asthanga. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha yoga teacher training (200h) με τον Μιχάλη Φιλίνη, kids yoga teacher training (100h) με τη Χριστίνα Μάτση, asanas for children with autism- special needs με την Shawnee Thornton Hardy.

Ανθισμένη Καρδιά

Οι μικροί μας φίλοι σταυρώνουν ποδαράκια, κλείνουν μάτια και ανοίγουν την καρδιά τους σε ένα κύκλο.

Μια διασκεδαστική πρακτική ξεκινάει χωρίς κριτική, με οδηγό τη χαρά και το παιχνίδι μαθαίνουν στάσεις της γιόγκα κάτω από τα δέντρα.

Το σώμα κινείται με τρόπο ώστε να ανθίσει, τα γέλια ακούγονται δυνατά μέσα στο δάσος, η φαντασία ξεδιπλώνεται και η αναπνοή πλημμυρίζει όλο το σώμα.

Τα παιδιά ξαπλώνουν στη γη, οι καρδιές στρέφονται στον ουρανό…έχουν ήδη ανθίσει!!!

Flower Kids Yoga School – Μάιρα Γκόφα

Η Μάιρα Γκόφα είναι απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στη διδασκαλία γαλλικής γλώσσας και ειδικευμένη στην διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΚΕΜΕΨΕ, SQA- UK) και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως δυσλεξία, Δεπυ, αυτισμός, asperger. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Παράλληλα είναι ασκούμενη της yoga απο το 2010 σε διαφορετικά συστήματα όπως hatha, yogaworks, asthanga. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha yoga teacher training (200h) με τον Μιχάλη Φιλίνη, kids yoga teacher training (100h) με τη Χριστίνα Μάτση, asanas for children with autism- special needs με την Shawnee Thornton Hardy.

Η πρακτική της γιόγκα μέσα από το πρίσμα της φιλοσοφίας

Σρι Βίντυα κα η Σίβακαρ, θα δώσουν ένα κύκλο γιόγκα με θέμα την φιλοσοφία της γιόγκα και με ποιο τρόπο μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αρχές της φιλοσοφίας αυτής, στην πρακτική μας και στη ζωή μας. Πρακτικές: ασάνα, πραναγιάμα , μούντρα, μπάντα, η τεχνική της Γιόγκα νίντρα του συστήματος Σατυανάντα και ένας σύντομος διαλογισμός στο τέλος του μαθήματος.

Σατυανάντασραμ Ελλάδος – Sn. Sri Vidya  & Σίβακαρ

Sn. Sri Vidya(Σωτηριάδης Σταύρος) Ασκείται στη γιόγκα από το 1993. Επισκέπτεται το Σατυανάντασραμ Ελλάδος για προσωπική άσκηση και παρακολούθηση εξειδικευμένων σεμιναρίων. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση εισηγητών της γιόγκα στο σύστημα Σατυανάντα το 2016. Ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες, την υγιεινή διατροφή και τη διδασκαλία της γιόγκα. Εργάζεται στο τομέα των βιολογικών προϊόντων.

Σίβακαρ (Μπαρμπούνη Ανδριανή) Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση & visual merchandising και εργάζεται στο χώρο της ανδρικής μόδας. Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα έγινε το 2008 και το από το 2010 ασκείται στη γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της ως εισηγήτρια στη γιόγκα του συστήματος Σατυανάντα.

Εφαρμοσμένη κινησιολογία στην Yoga και τον Αθλητισμό

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΥΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Φαινόμενο των απενεργοποιημένων μυών ως αίτιο της μυικής ανισορροπίας και γενικευμένης παθολογίας.Η ορθή θέση της λεκάνης είναι το κλειδί για την ισορροπημένη λειτουργία του μυικού συστήματος.Για την σωστή εκτέλεση της Γιόγκα και όποιων άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, απαιτείται οι μύες να είναι σωστά διατεταμένοι, όχι σε σπασμό και ενεργοί.Σε αντίθετη περίπτωση το φορτίο αναλαμβάνει άλλος μυς κάνοντας τον τραυματισμό αναπόφευκτο και τις επιδόσεις ελλιπείς.

Σαττβα Κλαμπ στην Ελλαδα – Σοφία Γιαχίνα

Ιατρός Γενικης Ιατρικης εξειδικευθησα στον βελονισμο και την εφαρμοσμενη κινησιολογια

Μέση-Αυχένας

Αναγνώριση της αιτίας του πόνου, παραδοχή, αποδοχή, παράδοση κ ανακούφιση.

Wogaworks – Κατερίνα Βλαχάκη

Η Κατερίνα Βλαχάκη έχοντας έντονο μυοσκελετικό πρόβλημα (κύφωση-σκολίωση) στην προεφηβική ηλικία 11 ετών κ προσπαθώντας να αποφύγει χειρουργικές επεμβάσεις (σπονδυλοδεσία) ήρθε σ’επαφή μέσω ενός δημοσίου γιατρού σε επαφή με την γιόγκα ή όπως τότε έλεγαν ασκήσεις με αναπνοές! Όταν στα 18 γνώρισε την πρώτη της δασκάλα γιόγκα Αργυρώ Ντουσάκη επιβαιβεώθηκε ότι αυτές οι “ασκήσεις” δεν ήταν τίποτε άλλο από γιόγκα!! Έκτοτε αυτές οι ασκήσεις δεν λείπουν από την καθημερινότητά της, προσφέροντάς της σωματική, ψυχική αλλά κ πνευματική υγεία…!!! Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Ενδυματολογία κ Θεατρικό Κοστούμι στην σχολή Βελουδάκη κ γιόγκα στο YOGAWORKS 200 ωρών BirthLight Yoga κ GroovyKids yoga. Εδώ κ 12 χρόνια μεταδίδει την ευλογία της γιόγκα σε όσους το έχουν ανάγκη. Είναι μονογονέας ενός 10χρονου αγοριού!

Σεμινάριο καθαρισμού και εξισορρόπησης των 7 τσάκρας

Τα τσάκρας είναι οι πόρτες έκφρασης της ψυχής. Το σεμινάριο θα εμπεριέχει τεχνικές που εξαγνίζουν και ενεργοποιούν τα τσάκρα σε διάφορα επίπεδα. Θα δουλέψουμε την εξισορρόπηση της θηλυκής και της αρσενικής διάστασης του κάθε τσάκρα. Αυτή η διαδικασία έχει άμεσες επιρροές σε όλους τους τομείς της ζωής μας όπως και στις σχέσεις και γενικώς στις αλληλεπιδράσεις μας. Θα εφαρμόζουμε για κάθε τσάκρα τις κατάλληλες άσανας, πραναγιάμα, γιόγκικες αναπνοές και θα διαλογιστούμε με τους ιερούς ήχους του κάθε τσάκρα. Υψηλός διαλογισμός για την εξουδετέρωση του αρνητικού κάρμα που είναι συσσωρευμένο σε κάθε τσάκρα Συντονισμός του κάθε τσάκρα με τα 5 στοιχεία και με το Μάχα Τσάκρα του Σύμπαντος. Εναρμόνιση του κάθε τομέα της ζωής που αντιστοιχεί σε κάθε τσάκρα με την κατάσταση θεϊκής τελειότητας και αρμονίας. Σύνδεση με την θεϊκή διάσταση του κάθε τσάκρα και της παραδεισιακής δόνησης . Σύνδεση με το το ιερό ενεργειακό ήχο του κάθε τσάκρα.

Σχολή Εξέλιξης – Ichashaktiananda & Νικόλας Καλογερόπουλος

Ichashaktiananda : Δασκάλα Γιόγκα και Ταντρικής Παράδοσης Εκπαίδευση σε πολλαπλές μορφές Γιόγκα : Χάθα, Ζνανα και Ραζα Γιόγκα , με ανωτέρου επιπέδου Μύστες όπως και στην Πνευματική Παράδοση του συστήματος Ταντρα Γιόγκα , Υψηλές Μυήσεις βουδιστικής γιόγκα , Kalachakra και Powa . Συνολική εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας του συστήματος γιόγκα και προσωπικής ανάπτυξης : πάνω από 20 χρόνια Είναι ιδρυτικός μέλος στο «Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος» . Ο στόχος της ζωής της, πέρα από την εφαρμογή της υψηλότερης πνευματικότητας, είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες για το συλλογικό καλό και την εξέλιξης της κοινωνίας σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας. Ίδρυσε την « Σχολή Εξέλιξης », μια σχολή για γιόγκα , πνευματική εξέλιξη και εναλλακτικές θεραπείες την οποία διευθύνει πάνω από 15 χρόνια όπου διδάσκεται ένα σύστημα γιόγκα και υψηλού διαλογισμού δομημένο σε 7 έτη εξέλιξης και διδασκαλίας που εμπεριέχει δυνατές τεχνικές για την Kundalini Shakti, την παράδοση Ταντρα γιόγκα και ανώτεροι διαλογισμοί και τεχνικές τιβετανικής γιόγκα, όπως και το διαλογισμό της πνευματικής καρδιάς . Το Σεμινάριο θα γίνει σε συνεργασία με τον Νικόλα Καλογερόπουλο, ένας υπέροχος δάσκαλος που εκπέμπει πνευματικότητα και χαρά , δημιουργώντας μαζί , μέσα από την πόλωση την απαραίτητη αρμονία τόσο σε ενεργειακό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Vinyasa Krama Yoga All Levels 

H Vinyasa Krama Yoga δίνει έμφαση στην ροή και στην σύνδεση της κίνησης με την αναπνοή. Αποτελείται από αυξανόμενης δυσκολίας asanas. Με αυτούς τους τρόπους προετοιμάζουμε το σώμα σταδιακά ώστε να μπορεί ο ασκούμενος να εμβαθύνει στην πρακτική του, έχοντας ταυτόχρονα αποκομίσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την φύση των στάσεων.

Evergreen Yoga Studios – Κατερίνα Ζέρβα

Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Χαλκίδα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το σώμα και τις δυνατότητες έκφρασης μέσω αυτού. Το 2005 έλαβε τον 2ο Βαθμό στο Reiki και από το 2006-2009 ασχολήθηκε και παρακολούθησε διαφόρων ειδών σεμινάρια χορού όπως Σύγχρονο, Αφρικάνικο και Belly Dance. Τα έτη 2011 και 2012 απέκτησε πτυχία στο Ταϊλανδέζικο και το Θιβετιανό μασάζ. Το ανήσυχο λοιπόν πνεύμα της έπειτα από όλα αυτά την οδήγησε στο μονοπάτι της Yoga και στα Evergreen Yoga Studios από τα οποία αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο των 200RYT της Yoga Alliance το 2014. Όπως στη Vinyasa Krama συνδέουμε την αναπνοή με την κίνηση, έτσι και η Κατερίνα κατάφερε να συνδέσει την ανησυχία αυτή του πνεύματός της με την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, ικανοποιώντας την ανάγκη της για γνώση και δημιουργία. Έτσι δίνει την δυνατότητα στους μαθητές της να ξεκινήσουν την δική τους εξερεύνηση προς την σωματική έκφραση και θεραπεία. Διδάσκει μαθήματα διαφόρων επιπέδων στα Evergreen Yoga Studios έχοντας πάντα σαν γνώμονα αυτήν ακριβώς την σύνδεση. Άποψή της είναι ότι η Yoga είναι ο δρόμος για να έρθουμε πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό μας, σε σύνδεση με το σώμα, το οποίο αποτελεί τον καλύτερο Δάσκαλο. Η διδασκαλία για εκείνη είναι πρωτίστως μαθητεία.

Υλη κ Φως: Φωτεινό σώμα

Το σεμινάριο προσαρμόζεται στην δυνατότητα του κάθε ατόμου, χωρίς να λειτουργεί ο ανταγωνισμός ή η προσκόλληση στο αποτέλεσμα. Επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία της εσωτερικής εξευρεύνησης ώστε να δωθεί μια βιωματική εμπειρία της επίδρασης της γιόγκα τόσο στο σώμα όσο και στο νου. Με αφετηρία τη πιο χονδροειδή διάσταση του ανθρώπου, το υλικό σώμα και την άσκηση (asana), να προχωρήσει βαθύτερα ώστε να συμμετέχουν και οι άλλες διαστάσεις του ανθρώπου (νους, φύση, συνειδητότητα).

Αλεξία Μαρίτσα & Αθηνά Μπαζιωτοπούλου

Αλεξία Μαρίτσα

Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα έγινε το 1997 με δάσκαλο το Περικλή Χριστοδουλόπουλο και στη συνέχεια με τη Λήδα Σάνταλα. Το 2009 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων hatha yoga και άρχισε να διδάσκει. Παράλληλα παρακολούθησε τους θεωρητικούς κύκλους εμβάθυνσης της θεωρίας της γιόγκα με την Λήδα Σάνταλα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια laya yoga και ayurveda στην Κεράλα, μαθήματα ashtanga yoga και σεμινάρια με έλληνες και ξένους δασκάλους στην Αθήνα. Ενδιαφέρεται για την ayurveda και το θεραπευτικό κομμάτι της γιόγκα και έχει ολοκληρώσει σεμινάριο thai massage. Μαθήτευσε στο σύστημα Iyengar yoga, από το οποίο εμπνεύστηκε και αντλεί στοιχεία. Δίνεται έμφαση ο ασκούμενος να αποκτά βαθιά επίγνωση της πρακτικής του, η άσκηση να γίνεται με ασφάλεια, σωστή ευθυγράμμιση και σύνδεση της κίνησης με την αναπνοή, ώστε τελικά ο μαθητής να γνωρίζει τα εργαλεία πως να δουλέψει στην προσωπική του εξάσκηση.


Αθηνά Μπαζιωτοπούλου

Η Αθηνά Μπαζιωτοπουλου εμπνέεται απο τους αρχαίους γιόγκι και την πίστη τους στο Αιώνιο καθώς κι απο την Μητέρα-Γη που με την σοφία της μας αγκαλιάζει όλους σαν ένα. Διδάσκει γιόγκα 15 χρόνια με έμφαση στην σωματική ευθυγράμμιση,την αναπνοή και τον διαλογισμό και καλεί τους μαθητές της να ανακαλύψουν την ξεχασμένη ίσως θεραπευτική τους ικανότητα. Πάντοτε αισθάνεται μαθήτρια και αναζητητής της μαγείας της ζωής και ευχαριστεί τους δασκάλους της για τις γνώσεις που της χάρισαν

Forrest Yoga : Θεραπεύοντας την πλάτη!

Να ενσωματώνεις και να κάνεις βίωμα την αλλαγή! Να την αισθάνεσαι και να την αποτυπώνεις στο σώμα και το μυαλό με την πρακτική της yoga. Σε αυτό το εργαστήρι θα δουλέψουμε με τα εργαλεία της Forrest Yoga (ενεργοποιημένα πόδια- χέρια, χαλαρός αυχένας, κοιλιακοί, παραμονή στις στάσεις, τηλεσκοπική αναπνοή) για να νιώσουμε και να βρούμε την αλλαγή. Θα αισθανθούμε ανοιχτοί και ενεργοποιημένοι! Μέσα από τις Asanas και την καθοδηγούμενη Ujjayi εντοπίζουμε τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, τι νιώθουμε και την ποιότητα του συναισθήματος ώστε να δούμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε! Εφαρμόζοντας το στην πρακτική της yoga μαθαίνουμε να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Έτσι εξελισσόμαστε και υπάρχουμε συνειδητά.

Η Βικτωρία Κουρκάκη ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση στη Forrest Yoga το Μάρτιο του 2012 στην Αμερική με την ιδρύτρια του συστήματος Ana Forrest. Τα μαθήματά της είναι δυναμικά και θεραπευτικά, καθοδηγώντας το μαθητή να αισθανθεί το σώμα του, να αμφισβητήσει τις σκέψεις του και τις συνήθειες που τον βαραίνουν ώστε να εξελιχθεί ελεύθερος από βάρη και πόνους. Το ζεστό της άγγιγμα – η Forrest Yoga φημίζεται για το θεραπευτικό της άγγιγμα – και το πάθος της για διδασκαλία είναι οι πυλώνες της διδασκαλίας της. Ταξιδεύει συχνά ως βοηθός της Ana Forrest σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα (2016 ως 2018).

Flow to Freedom 

Το Yoga in Crete σας προσκαλεί σε μία πρακτική ροής προς την ελευθερία. Η πρακτική ξεκινά με σειρά ασκήσεων με σκοπό την απελευθέρωση των εντάσεων από τις αρθρώσεις (pawanmuktasana) οδηγώντας στην πορεία το σώμα στους Χαιρετισμούς στον Ήλιο (Surya Namaskar) και σε βαθύτερες θέσεις (asanas) . Απελευθερώνοντας τις εντάσεις του σώματος, η επίγνωση και πρακτική της αναπνοής (pranayama) έρχεται να φέρει έναν εσωτερικό καθαρισμό στο σώμα και για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε κατάσταση διαλογισμού.

Yoga in Crete – Δημήτρης Γκιούλος & Εμμανουέλα Τσαγκαράκη

Ο Δημήτρης Γκιούλος παρακολούθησε τυχαία το πρώτο του μάθημα yoga στη Θεσσαλονίκη το 2008. Έπειτα από αρκετά χρόνια πρακτικής, παράλληλα με την εργασία του στον επισιτιστικό τομέα ως chef, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yin Yang Yoga 200h του Δημήτρη Καραγιώργου και στην συνέχεια τη Vinyasa Flow Yoga 200h με την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Πάνο Κοντογιώργο στην BFS Academy. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στα Χανιά της Κρήτης. Διδάσκει σε Yoga Studio και Γυμναστήρια στα Χανιά και είναι βασικό μέλος του Yoga in Crete καθώς και συνεργάτης της BFS Academy. Η Εμμανουέλα Τσαγκαράκη συναντήθηκε με τη γιόγκα το 2014 στο Λονδίνο την περίοδο που ολοκλήρωνε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην ειδική αγωγή. Εκεί για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τη γιόγκα για άτομα με ειδικές ανάγκες, δουλεύοντας ως λέκτορας σε κολέγιο ενηλίκων με ειδικές ανάγκες. Τώρα εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε ειδικό σχολείο της Αθήνας ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης της BFS academy. Έπειτα από αρκετά χρόνια πρακτικής ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό Vinyasa Flow Yoga 200h με την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Πάνο Κοντογιώργο στην BFS academy.

Shiva & Shakti Flow

Το μάθημα θα βασιστεί στην έκφραση του σώματος μέσα απο τις αντιθέσεις. Θα κινηθούμε με ροή και ρυθμό ώστε το μάθημα να γίνει χορός. Θα ενώσουμε τις θυληκές και αρσενικές δυνάμεις του σωματός μας. Θα γίνουμε νερό και φωτιά. Θα γίνουμε ο Shiva και η Shakti…! Θα συζητήσουμε για τα ενεργειακά κανάλια, Nadis και πως όταν οι αντιθέσεις ενωθούν έρχεται η ηρεμία και η ισορροπία. Θα κινηθούμε μέσα απο τις asanas και θα ολοκληρώσουμε με αναπνοές και διαλογισμό. Σας περιμένουμε για να απελευθερώσουμε την εσωτερική μας κίνηση.
Ιωάννα – Πάνος

BFS Yoga Academy -Ιωάννα Κολιακουδάκη & Παναγιώτης Κοντογιώργος

Η Ιωάννα και ο Πάνος γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος Yoga. Μέσα από διάφορες διακυμάνσεις ο δρόμος τους έφερε κοντά ώστε να συμπράξουν και να δημιουργήσουν σε συνεργασία με την BFS Academy το Vinyasa Flow Yoga Teacher Training 200H/300H στην Αθήνα και στα Χανιά. Και οι δύο έχουν ολοκληρώσει παγκόσμιως αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα Yoga.
Η αγάπη τους για την Yoga δεν σταματά εδώ, συνεχώς εκπαιδεύονται με κοινό όραμα όλοι οι άνθρωποι να ολοκληρώσουν ένα εκπαιδευτικό Yoga όχι με αυτοσκοπό μονάχα τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό αλλά την προσωπική τους εξέλιξη. Ιωάννα Κολιακουδάκη 750 YAI Πάνος Κοντογιωργος 500 YAI Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.bfsacademy.gr/vinyasa-flow-yoga

Iyengar Yoga, ευθυγράμμιση και αναπνοή

Θα εισαχθούμε στην τεχνική της ευθυγράμμισης με κριτήριο τη γείωση στην εισπνοή και την έκταση στην εκπνοή. Η γείωση στη γιόγκα δεν είναι μια έννοια αφαιρετική αλλά μια αισθητηριακή εμπειρία και με επιλογή αντισταθμίσεων για να επιτευχθεί η καλυτερη δυνατη στάση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Δύναμη, αντοχή και ευλυγισία δεν είναι προαπαιτούμενα αλλά ουτε και αυτοσκοπός. Ειναι ένα πρώτο βίωμα που έρχεται μέσα απο τη συνειδητή εναρμονιση νου και σώματος σε τεχνικό επίπεδο.

Geretanio Yoga & Soma-kinetics – Βασίλης Ραλλάτος

O Βασίλης Ραλλάτος ξεκίνησε γιογκα πριν 12 χρόνια περίπου σε ένα στουντιο Ashtanga Vinyasa στο Σαν Φρανσισκο όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία. Για μια πενταετία ασκούταν και εκπαιδευόταν στη μέθοδο αυτή μέχρι που ένιωσε την ανάγκη να στραφεί σε πιο εσωτερικές δράσεις στην άσανα (γιόγκικη στάση). Εδώ και 8 χρόνια έχει αφιερωθεί εξωλοκλήρου στην Iyengar Yoga, την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο που δίνει τη δυνατότητα να ελευθερώθει πλήρως η αναπνοή και οι περιττές εντάσεις σε σώμα και νου μέσα από την επανατοποθέτηση των οστών και μυών. Εφαρμόζοντας ποικίλες αλληλουχίες ασάνων, την εξειδικευμένη χρήση βοηθημάτων και ακρίβεια σε μικροκινήσεις των μερών του σώματος έρχεται η επίγνωση εκεί που το νευρικό σύστημα δεν επιτρέπει εύκολει πρόσβαση. Ο Βασίλης έχει πιστοποιηθεί στη μέθοδο αυτή και αποτελεί τη βάση για τη γιόγκα που διδάσκει στο δικό του χώρο στη Νέα Σμύρνη αλλα και σε σεμινάρια ανά τον Ελλαδικό χώρο.

Πράνα, Πραναγιάμα, η πνοή της ζωής

Η αληθινή γιογκική άσκηση αρχίζει με την επίγνωση της αναπνοής .Το εργαστήριο περιλαμβάνει όλες τις βασικές τεχνικές πραναγιάμα στην θεωρία και στην πράξη και απευθύνεται στους σοβαρούς ασκούμενους και μελετητές της γιόγκα όλων των επιπέδων. Θα αναλύσουμε την αναγκαιότητα επίγνωσης της πράνα μέσα από όλες τις γιογκικές τεχνικές. Θα έλθουμε σε επαφή με το ενεργειακό μας σώμα (πράναμάγια κόσα) και θα γνωρίσουμε τις δύο όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης, την Πράνα και την Συνειδητότητα μέσα από διαλογιστικές πρακτικές . Τελος, θα εμπειριώσουμε όλα τα ευεργετήματα των απλών τεχνικών πραναγιάμα σε τρία επίπεδα : στο φυσικό, το ψυχολογικό και το πνευματικό.

Γνώθει Σαυτόν – ΚΙκή Λιαρμακοπούλου

Γνωριμία με τη Γιόγκα το 1992 ,με το θεραπευτικό σύστημα bien tempere της Εύας Ρουσπώλ,μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.Μαθητεία δίπλα στη Λήδα Santala στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα (1995-2003) και στη Σατυανάντα Γιόγκα (1997-2005), όπου ολοκλήρωσε τις Γιογκικές Σπουδές στο Σατυαναντάσραμ ( Ιανουάριος-Οκτώβριος 2001). Διετής εκπαίδευση στη Yoga Sivananda και διδακτική επάρκεια (2001-2003).Διδακτική επάρκεια Χάθα Γιόγκα από την Σχολή ”Χείρων Κένταυρος” (2005-2006). Εξειδικευμένα σεμινάρια ( Γιόγκα για εγκύους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, με μυοσκελετικά προβλήματα, για την τρίτη ηλικία,για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,Θιβετανική Γιόγκα κλπ).Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Πλήρες διδακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δασκάλων Γιόγκα (IYTA) ,USA και India Alliance. Διδασκαλία στη Γιόγκα από το έτος 2001, κυρίως στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα , αλλά και με σεμινάρια για τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Γιόγκα, Νάντα Γιόγκα με Μάντρας και Κίρτανς,Chakras Balancing,Τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης και Διαλογισμούς Θεραπείας,Αυτογνωσίας και Ανώτερης Συνειδητότητας.Ιδρύτρια της Ομάδας ”Γνώθι Σαυτόν”.Συνεχής εμβάθυνση στην Ανατολική Σκέψη και την Ινδική Φιλοσοφία με ομάδες μελέτης και επιμόρφωσης,πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια κλπ.

Κουνταλίνι Γιογκα – Δυναμώνοντας τα αισθητήρια όργανα 

Με στάσεις σώματος, ασκήσεις αναπνοής, μάντρας και διαλογισμό, μέσα από την αρχαία επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα ενεργοποιούμε και εvδυναμώνουμε τα χονδροειδή και λεπτοφυή αισθητήρια όργανα με απώτερο σκοπό την συνειδητοποίηση της ένωση φυσικού σώματος, νου και ψυχής.

Βηθλεέμ Gyan Devta Kaur
Το 1981 ιδρύει και οργανώνει μέχρι το 2010 το Jazz Club “Parafono”.
1987-1997 εξασκείται στις πολεμικές τέχνες, Kung Fu με δάσκαλο τον κ. Κων/νο Μπάτσιο και παρακολουθεί σεμινάρια Shiatsu με την κα. Maria Charlet.
Από το 2004 εξασκείται σε διάφορα συστήματα Γιόγκα: Hatha, Astanga, Forrest και Kundalini Yoga.
2009 μυείται στην 1η βαθμίδα της θεραπευτικής τέχνης του Reiki Usui Shiki Ryoho, το 2013 ολοκληρώνει την 3η Α.
Πιστοποιείται και εξασκεί από το 2010 Thai Bodyworks, Shiatsu και άλλους φυσικούς τρόπους θεραπείας και ισορροπίας του σώματος.
Μετά από εκπαίδευση, Life Coaching, αρχή του 2010 ιδρύει την ομάδα-πυρήνας γέλιου «Greek Laughers» με όραμα τη διάδοση της χαρούμενης διάθεσης, ως θεραπευτική δυνατότητα, μέσον επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης σε όλη την Ελλάδα.
2010 πιστοποιείται στην Γιόγκα Γέλιου και εκπαιδεύει ομάδες σε όλη την Ελλάδα.
Από το 2011 μαθητεύει στο Οκταπλό μονοπάτι της Γιόγκα στη Σχολή Εσωτερισμού, Γιόγκα και Εσωτερικής Θεραπευτικής του Ομακοείου Αθηνών, με δασκάλες: την κα. Ελένη-Ανάντα Κοσσιφίδου, στην Kriya Yoga και την κα. Σμάρω Κοσμάογλου στην Raja Yoga και στην Εσωτερική Θεραπευτική.
Το 2012 ιδρύει το κοινωνικό Κλαμπ Γέλιου Νεάπολης-Εξαρχείων.
2013 δημιουργεί τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Βηθλεέμ Org.
2016 εκπαιδεύτηκε στην Κουνταλίνι Γιόγκα, όπως δίδαξε ο Yogi Bhajan, με την Sohan Kaur, την Jiwan Shakti Kaur και την Suhab Kaur στο KRI Karam Kriya School. Oλοκλήρωσε το Authentic Relationships με τον Shiv Charan Singh.
2017 εκπαιδεύτηκε στο πως να κυριεύουμε τις εξαρτήσεις, με την Carolyn Cowan.
Προσφέρει μαθήματα ατομικά, ομαδικά και θεραπείες be8leem.org

ΜingLi Αναστασία Sui
Γεννήθηκε το 1998
Εκπαιδεύτηκε στο KRI European Ιmmersion Teacher Training.
Ολοκλήρωσε το 21 Stages of Meditation με την Simran Kaur.
Πιστοποιήθηκε στην Starchild Yoga απο την Siri Arti.
Σπουδάζει στο τμήμα της Γερμανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
Ο χορός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της.
Διδάσκει Kundalini Γιόγκα και Γιόγκα για παιδιά στο be8leem.org

Empowering Hatha Vinyasa – Deeply relaxing Yoga Nidra

Το μαθημα περιλαμβάνει αναπνευστικες ασκησεις, ζέσταμα με Variations της Surya Namaskar), δυναμικη Vinyasa, προσιτη για ολα τα επιπεδα ασκουμενων και βαθεια χαλάρωση (Yoga Nidra) Ειναι προσιτο, διαλογιστικο,ανοίγει τα ενεργειακά κανάλια και τα ψυχικά κέντρα του σώματος, ενω τονώνει την ευλυγισια της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα του σώματος και ήρεμει τον νου. Ειναι θεραπευτικό με ολιστικο τροπο.Δεν ειναι ανταγωνιστικό και βοηθά τον ασκούμενο να κερδίσει πολλα περισσότερα απο ενα υγειες σώμα.Με την συχνή πρακτικη τονωνεται το καρδιαγγειακό συστημα, δυναμώνουν το αμυντικό και τα οστά.Η συνειδητότητα οξύνεται και εκλεπτυνεται.Το σωματικό,εγκεφαλικό, ψυχολογικό,συναισθηματικό και πνευματικό επιπεδο ευθυγραμμίζονται.Με τον καιρο η πρακτικη γινεται μια πνευματική και διαλογιστικη άσκηση ζωης και αυτοπραγμάτωσης.

Soma – Αναστασία Γρυλλακη

Η Αναστασία Γρυλλακη γεννήθηκε στην Αθηνα.Με background στην ζωγραφική (Ecole Natiolale Superieure de Beaux Arts) μυηθηκε στην Raja yoga απο την Sufi μυστικιστρια Irina Tweedie.Το ενδιαφερον της για την πνευματική ζωη και η αγαπη της για τις Ανατολιτικες αλλα και τις δυτικές φιλοσοφιες την εσπρωξε σε διαρκη αναζήτησή και μελέτη γυρω απο αυτα τα θεματα.Ο μυστικισμος, η φιλοσοφία η τέχνη και η ψυχολογία υπήρξαν διαρκεις αγάπες και ενασχολήσεις της.
Εζησε στο Παρισι και το Λονδινο και ασχοληθηκε με την αναλυση ονείρων , σεμιναρια για την ψυχολογία και την τέχνη και καθημερινή άθληση ,Yoga.Σπούδασε Hatha Yoga στο Sivananda Ashram της Ορλεάνης και εγινε yoga Siromani (δασκαλα γιογκα) μετα απο εντατική εκπαιδευση με τον παραδοσιακό τροπο βασει των Ινδικων πρότυπων.Στην Αθηνα άρχισε να διδασκει Hatha Yoga στο Biodynamic, (Ψυχικο), ενω παράλληλα συνέχισε να διδάσκεται απο αξιόλογους δασκαλους με προτιμηση και ιδιαίτερη αγαπη και εκτιμηση στην μέθοδο Iyengar, εμπλουτίζοντας και βαθαινοντας την πρακτικη της.
To 2012, μετα απο ενα εξαιρετικα απαιτητικό advanced teachers training στο Orléans Sivananda Ashram (Γαλλια) της δίνεται ο τίτλος της Yoga Acharya απο την Swami Durgananda.Δάσκαλοι της υπήρξαν ο Swami Atmaramananda, Swami Kailasananda,Swami Anantananda, Swami Sivadasananda και Swami Durgananda η διευθύνουσα των Sivananda Ashrams στον κόσμο.Το 2013 ιδρύει το Soma (μη κερδοσκοπική εταιρία) οπου και διδασκει Hatha yoSofiana Gusi
Vinyasa Yoga Instructor
CERTIFIED BY YOGA ALLIANCE (HOUSE OF YOGA – GREECE)
Born: March 12, 1982
+30 697 4709061
sofiana.yoga@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100015887374448
https://www.instagram.com/sofianayoga/
2017 Vinyasa Yoga Instructor at Ghyta Yoga School
2017 Vinyasa Yoga Instructor at Xaliki studio
2017 Vinyasa Yoga Instructor at HOT ASHRAM yoga studio
2017 Vinyasa Yoga Instructor at Athletic Association of TAE KWON DO Lagonisi
2017 Certified Vinyasa Yoga Instructor by Yoga Allience
2016 Teacher Training 200 hours at House of Yoga (Savvas Giantsis)
2015 PROJECT : YOGA IN NATURE
It was the starting point of a project for those who loved yoga and nature,
so combining those two together I started practice teaching Yoga for all
levels in the nature.
2012 First started practicing Yoga
About me
I’m a nature addict, love the sea and sun, love children, love animals (that explains my
vegetarian diet  ), love dancing … I really love life!
Personal practice: Daily practice of Ashtanga (premier series) and Vipassana meditation.
Lesson language in both Greek and English.ga, Pranayama και διαλογισμό και οργανώνει διαλέξεις για την υγεια και την διατροφή.Στο Soma center διδασκεται Vinyasa yoga, Ashtanga yoga, Yoga Nidra και Sivananda Yoga (απο τον swami Sivananda αγιο πια για τους Ινδους, που ειναι κλασσικη, παραδοσιακή μη “δυτικοποιημενη” hatha yoga και αποτελείται απο τις asanas (στάσεις), pranayama (αναπνευστικες ασκησεις),φιλοσοφία: Βενταντα, Ρατζα γιογκα, Μπακτι γιογκα, Σανσκριτικά και διαλογισμό).

Αντιγηραντική Hatha Yoga για Αρχάριους

Ένα εργαστήριο hatha yoga για αρχάριους με ιδιαίτερη έμφαση σε αναπνευστικές τεχνικές και asanas με αντιγηραντική δράση, που μπορεί ο καθένας να ενσωματώσει στο καθημερινό του πρόγραμμα, όσο αρχάριος και αν είναι.

Ιφιγένεια Παναγιώτου

Η Ιφιγένεια Παναγιώτου είναι μαθήτρια της Στέλλας Μπάστα-Ουζούνη (μαθήτριας της Αγάπης Ευαγγελίδη) στη hatha yoga από το 2005. Επίσης είναι μαθήτρια του Σρι Τ.Κ. Σριμπασυάμ (γιου του ΚρίσναΜατσάρυα) στην PranaYama και την Ινδική Φιλοσοφία. Παράλληλα έχει εξειδικευτεί στην προγεννητική και μεταγεννητική yoga, ενώ συνεργάστηκε με το Μαιευτήριο Λητώ για την πραγματοποίηση μαθημάτων yoga σε εγκύους και λεχωϊδες. Είναι επίσης πιστοποιημένη από το Birthlight και το International Yoga Teacher Association (IYTA).

Partner Yoga Workshop

Στάσεις Partner Yoga και τα οφέλη τους, δημιουργία νέων στάσεων partner yoga και ανθρώπινο mandala. Αναπνοές και διαλογισμός σε ζεύγη.

Φωτεινή Δημητρίου
Αρχικά σπούδασα 200hr hatha yoga teacher training ( Χείρων ο Κένταυρος ) και στη συνέχεια Anusara yoga 100hr με τους Todd Tessen, Sianna Sherman, Naime Jezzeny, Sue Elkind και Douglas Brooks. Συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια από διάφορες σχολές γιόγκα με σκοπό να αποκτήσω μια πιο συνολική βιωματική εικόνα. Το ταξίδι μου στην Ινδία μου έδωσε μια δυνατή ώθηση. Σήμερα διδάσκω τη Violet Yoga Alignment.

Η αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε στις σπουδές 300h Diploma- Yogakids International U.S.A. και 320-HR Rainbow Family and Community Yoga Teacher Training – Tuscan, Italy. ( Γιόγκα για παιδιά, για τη σύλληψη, εγκυμοσύνη, μετά την εγκυμοσύνη, βρεφική γιόγκα, γιόγκα για έφηβους, για την οικογένεια, για τον κύκλο της γυναίκας, θεραπευτική, για ηλικιωμένους, partner yoga ). Έκτοτε διδάσκω γιόγκα σε ενήλικες και παιδιά, σε σχολεία, κέντρα γιόγκα και εναλλακτικά κέντρα.
Τον Ιανουάριο 2014 εκδόθηκε το πρώτο μου παραμύθι «Τo δέντρο που όλο μιλούσε» και το ίδιο έτος ίδρυσα το σύστημα Yoga Family Violet Alignment. To 2015 η πρώτη συλλογή παραμυθιών > εκδόθηκε από την Ακαδημία Ποίησης και παραμυθιού.

Semina Pantazi is a Greekglish mother of two.
Her love for yoga since she was 19 and the persistence from her teacher made her decide years later to attend and qualify from a CPT 100hours in Portsmouth(England), after that as a yoga teacher by Yoga Alliance USA and Yoga Alliance Professionals UK 200hours in Athens (Greece) and Yoga Kids 95 hours she’s also a Member of FRYOG.
CEO and founder of “sunathens.” and CoFounder of Bright Light Workshops. Experienced teacher with children in the spectrum of autism and Asperger syndromes.
After a few years living in England and traveling around the world, Semina moved back to Greece in May 2017 where she’s originally from.
Since then she is teaching adult classes in weekly basis in studios, privately and gyms as well as classes with children aged 5-13 years old.
She organises and runs yoga kids parties, retreats and trainings.

Ενδυναμώνοντας το Ιερό Θηλυκό

Ανακαλύπτωντας την ιερή δύναμη που κρύβεται μέσα στη θηλυκή ψυχή και φέρνοντάς την στην επιφάνεια, ώστε να τονίσει τα ταλέντα μας και να δυναμώσει τη φωνή μας. Η επαφή με την εσωτερική θηλυκή ενέργεια είναι ο πυρήνας της δημιουργικότητας για τη σημερινή γυναίκα!

Manifesting Spirit – Shakila Ιωάννα Μπράτη

H Shakila Ιωάννα Μπράτη ασχολείται με τη διδασκαλία και την πρακτική Ολιστικών ενεργειακών θεραπειών για πάνω από 20 έτη. Ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην Κρυσταλλοθεραπεία, το Βελονισμό, τη Θεραπευτική Μάλαξη, τη Βοτανοθεραπεία, την Αρωματοθεραπεία και το Σαμανισμό. Εδώ και χρόνια, καθοδηγεί κύκλους γυναικών και σειρές σεμιναρίων γύρω από τη γυναικεία φύση, με κέντρο τον Κύκλο Αυτογνωσίας Γυναικών Blossoming Goddess. Με βάση τις γνώσεις της γύρω από την Ολιστική θεραπεία, έχει εκδώσει δύο θεραπευτικά εγχειρίδια [«Κρύσταλλοι: οι Δάσκαλοι του Φωτός», Κέδρος, 2010 και «Κρυσταλλικός Βελονισμός και Ορυκτά: ένα θεραπευτικό εγχειρίδιο», Δίον, 2015] ενώ διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στην Κρυσταλλοθεραπεία και τη γενικότερη πρακτική Ολιστικών ενεργειακών θεραπειών και Σαμανισμού, με στόχο την καλυτέρευση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Antahkarana Η τέχνη της γεφύρωσης κ ευλυγισίας

Η Ξένια Ντόβα και ο Κυριάκος Μιχαήλ θα σας οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό μάθημα για όλα τα επίπεδα, με έμφαση στις όρθιες asanes και τις ανάστροφες. Η έμπειρη καθοδήγηση και των δυο δασκάλων θα σας εμψυχώνει και θα σας καθοδηγεί με τρόπο ώστε να εμβαθύνεται σε κάθε θέση, να τολμήσετε, δοκιμάσετε με ασφάλεια νέες asanes. Στο τέλος του μαθήματος θα χαλαρώσετε με τους ήχους από ηχογαβάθες.

Prana Yoga Studio – Κυριάκος Μιχαήλ & Ξένια Ντόβα 

Ο Κυριάκος Μιχαήλ-Παναγίδης γεννημένος στην Αθήνα και με καταγωγή από Κύπρο , διδάσκει yoga από το 2006. Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών και στη συνέχεια αποφοίτησε την σχολή του YogaWorks. Eίναι δάσκαλος 500 RYT και μερικά πράγματα που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο αλλά και ως δάσκαλο είναι η θετική ενέργεια, η δημιουργικότητα , ο επαγγελματισμός και η άμεση επικοινωνία που έχει με τον κόσμο. Μέσα από τα μαθήματά του, διδάσκει και μεταδίδει το συνδυασμό της σκέψης,της αναπνοής και την δυναμική του σώματος, την σημασία του να είσαι ο εαυτός σου με απλότητα και αυθεντικότητα ενώ βοηθάει τον κάθε μαθητή ξεχωριστά έτσι ώστε να έχει σωστή τεχνική στην πρακτική του, βρίσκοντας ασφάλεια και άνεση σε κάθε θέση. Μια από τις αγαπημένες του φιλοσοφίες είναι πως η φιλοσοφία πρέπει να εφαρμόζεται στην καθημερινότητα όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις και πως η δύναμη της θετικής πρόθεσης είναι ένα από τα κλειδιά μιας πετυχημένης και ευτυχισμένης ζωής. Από το 2017 εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην εθνική ασφαλιστική ,με ειδικότητα τον τομέα της υγείας και τα αποταμιευτικά-συνταξιοδοτικά προγράμματα και ήδη έχει ξεχωρίσει με τον επαγγελματισμό, το ήθος και την αναλυτικότητα που τον διακρίνει.Σκοπός του σε αυτή την πορεία να συμβουλεύει και να εξυπηρετεί άμεσα τον κάθε άνθρωπο προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας όπως και λύσεις στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά

 Η Ξένια Ντόβα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Πανεπιστημίου Αθηνών. Δασκάλα Yoga πτυχιούχος από το IYTA της Αυστραλίας με μεγάλη διδακτική εμπειρία πολλών χρόνων. Διδάχτηκε Yoga από εξαιρετικούς δασκάλους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας και είδη Yoga (Hatha, Ashtanga, Anusara, Restorative κτλ), δημιουργώντας έτσι το προσωπικό της στιλ. Συνεχίζει να εξελίσσεται, αναζητώντας καινούρια γνώση, διευρύνοντας τους ορίζοντές της. Η παραμονή της στην Ινδία για 5 χρόνια την οδήγησαν να εμβαθύνει στη φιλοσοφία της στην Yoga, πράγμα που επηρέασε πολύ τον τρόπο διδασκαλίας της. Το 2008 ιδρύει το Prana Yoga Studio(www.pranayoga.gr) μέσα στο ΟΑΚΑ στο οποίο διδάσκονται έως και σήμερα πολλά και διαφορετικά είδη yoga, από ένα team εξαιρετικών δασκάλων. Η ίδια διδάσκει επίσης εκεί: Hatha και Vinyasa Yoga, Prenatal Yoga, Aerial Yoga, Restorative Yoga καθώς επίσης προσφέρει ενεργειακές τεχνικές και θεραπείες.

Yoga Flow for a Stressed Out Iliopsoas

θα επικεντρωθούμε στην επιμήκυνση και ενίσχυση του ψοίτη μέσω διαφόρων στάσεων. Ελάτε να απελευθερώσουμε τον πόνο στην πλάτη και την στεγανότητα στους γοφούς μας. Θα δουλέψουμε σε ροή, αλλά και θα χαλαρώσουμε τον λαγόνιο που συνδέεται άμεσα με το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και τα επίπεδα στρες μας. Εάν το άγχος είναι κοινό στη ζωή μας, τότε ταυτόχρονα, ο λαγόνιος μυς μας είναι περιορισμένος και δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Και αν δεν λειτουργεί αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει σε πόνους + τραυματισμό! Έτσι, εκτός από την καλλιέργεια ενός σταθερού ρυθμού αναπνοής για αυτή τη πρακτική, σας καλώ επίσης να δημιουργήσουμε επαφή με τις ανάγκες του εαυτού και να χαλαρώσουμε στην παρούσα στιγμή

Yoga Balance – Βαφειάδου Κατερίνα

Κλινική διατροφή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Εκπαίδευση δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών – επιμορφωτικό κέντρο τεχνών «Ghyta Yoga School» Εκπαίδευση Aerial Yoga με τον Γιώργο Ανδριανόπουλο «Mandala» Εκπαίδευση Aerial Yoga Level II με την Jessica Beuckman Εκπαίδευση Δασκάλων Pilates matwork & Pilates with equipment – AF Studies Εκπαίδευση Yoga for Kids – με τον Greville Henwood Εκπαίδευση Yoga for Kids – με την Χριστίνα Μάτση «Raja Yoga» – Διαλογισμός – Brahma Kumaris Reiki με την Prem Poonam Hatha Kriya Yoga με τον Marcel Krausaar Trx Training – Trx Rip Trainer Professional – Trx Hellas Cross Fit with Patrick Weith Jivamukti Yoga with Patrick Broome Body Art with Robert Dreikfort Stretch your limit με τον Nissin Zoores Ιδρυτικο μελος του συλλογου «Σύλλογος Ισορροπίας Χάθα Γιόγκα & Πιλάτες» Μέλος στο Δ.Σ του συλλόγου » Επιμορφωτών Hatha Yoga Ελλάδος»

Exploring the 5 elements – Abhaya Vinyasa flow

Nysy Studios – Σίσσυ Κουλούρια (Abhaya Yoga Instructor, 500hr)
Η Σίσσυ, είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Εργάστηκε για 12 χρόνια στο διοικητικό κομμάτι Αθλητικού Συλλόγου ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ήρθε σε πρώτη επαφή με την Yoga το 2002 και έκτοτε αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.
Η ενασχόληση με την διδασκαλία ήρθε φυσικά και το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση 200 ωρών της Abhaya Yoga με την δασκάλα της Βιβή Λέτσου και το 2017 ολοκλήρωσε και τον κύκλο των 500 ωρών εκπαίδευσης στην Abhaya Yoga στο NYSY Studios όπου και διδάσκει τα τελευταία 3 χρόνια.
Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Thai Yoga Massage, Tibetan Bowls, Aerial Yoga, Fascia Yoga, Yoga Therapy, Yoga Nidra, Nada Yoga & Kids Yoga με γνωστούς και καταξιωμένους δασκάλους και με απέραντη αγάπη και αφοσίωση γι’ αυτό που κάνει φροντίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συνεχής μάθησης.

Yoga Nidra~Ταξίδι στη χαλάρωση

Η Yoga Nidra είναι μια διεθνής γιογκική πρακτική που προέρχεται από αρχαία ινδικά κείμενα. Είναι μια ισχυρή τεχνική με την οποία μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει συνειδητά. Είναι μια συστηματική μέθοδος που προκαλεί πλήρη σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Η γιόγκα νίντρα είναι ένας πιο αποτελεσματικός και δραστικός τρόπος ψυχικής και σωματικής ξεκούρασης και ανανέωσης απ’ό,τι ο παραδοσιακός ύπνος. Η γενική, συστηματική χαλάρωση που παρέχει μια συνεδρία γιόγκα νίντρα είναι ισοδύναμη με 3 ώρες παραδοσιακού ύπνου χωρίς επίγνωση. Γιόγκα νίντρα σημαίνει ύπνος με κάποιο ίχνος επίγνωσης. Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση του νου ανάμεσα στην εγρήγορση (οι ώρες που είμαστε ξύπνιοι) και στο όνειρο. (οι ώρες που κοιμόμαστε)

Η αγάπη της Τάνια Σαΐτη για το κλασσικό & μοντέρνο χορό ξεκίνησε στην ηλικια των 3 ετών φοιτώντας στις ακαδημίες της Royal Academy of Dance (RAD) & Imperial Society Teacher of Dance (ISTD). Η βαθιά αυτη σχέση εξελίχθηκε με τα χρονια διδάσκοντας την τέχνη του χορού & χορεύοντας επαγγελματικά έργα κλασσικού ρεπερτορίου όπως Σταχτοπούτα,Δον Κιχώτης,Κουρσάρος,Κοπέλια κα. Στην πορεία η ανησύχη προσωπικότητα της την οδήγησε στο μονοπάτι της Γιογκα όπου εκει βρήκε και άλλους τρόπους σωματικής και πνευματικής έκφρασης. Οι βαθύτερες γνώσεις της στην τέχνη της γιογκα προέρχονται απο τις σπουδές της στο σύστημα του YogaWorks (500h RYT) , ενα μοναδικό συστημα διδασκαλίας εμπνευσμένο απο την ροή της ashtanga , την ευθυγράμμιση της iyengar και τα θεραπευτικά αποτελέσματα τις viny yoga ενώ παρακολούθησε σεμινάρια με τους Grevill Henwood ,την Αννα Κονοβέση, την Valerie Saier ,με τον Τάσος Αντωνοπουλος,την Jeanne Heileman,την Joan Marie Hyman,τον Chuck Miller ,Simon Park . Θέλοντας να εμβαθύνει και να κατανοήσει περισσότερο την δύναμη της ενέργειας που ολοι διαθέτουμε διδάχθηκε το 1ο βαθμό Ρέικη και τις 7 ακτίνες (Ενεργειακές θεραπείες) Το ταξίδι στην Ινδία ήταν σταθμός στη ζωή της. Έμεινε στο Ashram Chinmaya όπου έλαβε γνώση καθώς βίωνε την εμπειρία αυτή δίπλα σε πνευματικούς δασκάλους όπως ο Saji και ο Shajesh. Η Τάνια διδάσκει χορό,yoga, yoga Nidra ενώ παράλληλα διοργανώνει workshops Yoga & Νidra Yoga σε σχολές χορού,Υoga Studio,Hammam,στο αλατοσπηλαιο και γυμναστήρια . Η διδασκαλία της χαρακτηρίζεται ασφαλή για όλους λόγο της ευθυγράμμιση που χρησιμοποιεί και την γνώση που έχει στα props (τουβλάκια,ιμάντες,κουβέρτες κα).Εχει ανεπτυγμένο αίσθημα της φροντίδας προς τους μαθητές καθώς ολο αυτο πλαισιώνεται απο την καλοσύνη της,τη γλυκιά κ ήρεμη φωνή της έχοντας ως αποτέλεσμα να οργανώνει μαθήματα με πολλαπλά οφέλη.

Kirtan-Το τραγούδι της καρδιάς

Το τραγούδι προσφέρει χαρά, απελευθέρωση, ενότητα.
Στην γιόγκικη παράδοση το Kirtan πέρα από τρόπος διασκέδασης όπως μπορεί να φαίνεται, είναι ένας τρόπος ενότητας μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και του καθενός ξεχωριστά με την εσωτερική του φωνή αλλά και με την πηγή…
Οι ήχοι ταξιδεύουν, συνεπαίρνουν τον νου και τον ελευθερώθουν από δεσμά, προσκολλήσεις, φόβους.
Τραγουδώντας μια συλλαβή, σε μια γλώσσα άγνωστη ή γνωστή, μπορεί να γίνει το όχημα να αφεθείς.
Να γίνει ένα άγρυπνο όνειρο που θα σε συνεπάρει. Και όταν είμαστε πολλοί μαζί, είναι ακόμα καλύτερα! Γιατί βλέπουμε το ίδιο όνειρο από άλλη θέαση.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου θα είμαστε εκεί μαζί σας, να ταξιδέψουμε και να ονειρευτούμε παρέα με γιόγκικα τραγούδια από καρδιάς.

Μαρία Παπαδοπούλου – Harmonium, Vocals.
Lana Makhavik – Shrouti, Vocals.
Γεράσιμος Δημοβασίλης – Φλάουτο, Shakudachi.
Δημήτρης Μαυροκεφαλος & Ευστράτιος Μουστακας – Κρουστά

Οι μαθήτριες του Lotus Valley International School 
Noida of India, θα παρουσιάσουν στο 1ο μέρος Flow Yoga 
Πρόκειται για δυναμική γιόγκα, σύμφωνα με την οποία η «asana», δηλαδή οι διάφορες στάσεις του σώματος, εναλλάσσονται με μια συντονισμένη ακολουθία, η οποία αρθρώνεται με τον ρυθμό της αναπνοής. Σ’ αυτή την αλληλουχία περνάτε αμέσως από τη μία κίνηση στην άλλη, μετά από μερικές μόνο αναπνοές, χωρίς να κρατάτε για πολύ την ίδια στάση.
Οι στάσεις της flow yoga αλληλοσυμπληρώνονται με τεντώματα και στάσεις ισορροπίας και εναλλάσσονται με στρέτσινγκ.
Στο 2ο μέρος Ινδικό παραδοσιακό χορό Kathak
To Kathak, είναι ένας από τους επτά κλασικούς χορούς της Ινδίας
Στο χορό Κατάκ υπάρχουν δύο μέρη, το αφηγηματικό-μιμικό μέρος που λέγεται Αμπινάγια και το χορευτικό-ρυθμικό μέρος που λέγεται Νρίτγια.
Στο χορευτικό – ρυθμικό μέρος οι χορευτές, αποδίδουν ευφυείς ρυθμικές συνθέσεις κρούοντας τα πέλματα στο έδαφος.
Προάγει τη σωματοποιήση του ρυθμού, τον συντονισμό των κινήσεων των άνω και κάτω άκρων και την αίσθηση των ευθειών και των κατευθύνσεων στο σώμα και στο χώρο.

Lotus Valley International School 
Noida of India