Περιγραφή μαθημάτων

Find your balance with a partner

Η partner yoga αποτελεί μια διασκεδαστική πρακτική που μας τροφοδοτεί με πολλή χαρά και ενέργεια. 

Στο συγκεκριμένο μάθημα οι ασκήσεις γίνονται σε συνεργασία με έναν παρτενέρ που θα μας βοηθήσει να εμπιστευτούμε, να συνδεθούμε, να μοιραστούμε και να αφεθούμε στη χαρά της επαφής. 

Με την υποστήριξη του ζευγαριού μας θα μάθουμε να τοποθετούμαστε στις θέσεις βαθύτερα, με μεγαλύτερη επίγνωση και ασφάλεια.

 Θα πειραματιστούμε με την ισορροπία και θα ανακαλύψουμε μαζί κατά πόσο η ενεργειακή συμβατότητα και η σχέση που χτίζεται ανάμεσα στο ζευγάρι είναι τελικά καθοριστική για να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε και να ευθυγραμμιστούμε με το ταίρι μας.

Ονομάζομαι Ελένη Κορέλλη . Γεννήθηκα & ζω στον Πειραιά. Ξεκίνησα από μικρή να ασχολούμαι & να δημιουργώ μέσω του χορού. Στην πορεία μου σπούδασα χορό,πήρα δίπλωμα καθηγήτριας-χορεύτριας απ’το “Κέντρο Μελέτης χορού Ισιδώρας & Ραυμόνδου Ντάνκαν”. Δίδαξα χορό για περίπου 14 χρόνια,ώσπου πριν 7 χρόνια μπήκε στη ζωή μου η γιόγκα. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα E-RYT200,RYT500. Γιόγκα για μένα είναι ισορροπία καθημερινότητας, ζωής. Είναι τέχνη. Η τέχνη της εσωτερικής παρατήρησης, της επικοινωνίας με τον εαυτό μας.Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με αυτή είναι δάσκαλος,δάσκαλος του εαυτού του.Είναι ένα ‘ταξίδι’,μια διαδρομή αναζήτησης & εξερεύνησης των μη υπαρκτών ορίων μας. Είμαι ιδιοκτήτρια του χώρου γιόγκα ”myogamat” στον Πειραιά. 

Η Μαριάννα Τηλιοπούλου είναι δασκάλα yoga και χορού. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Νίκης Κονταξάκη, όπου σπούδασε με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, καθώς και διδάκτωρ γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου φοίτησε με υποτροφία του ΙΚΥ. Η διαδρομή της στη Yoga ξεκίνησε το 2010 και από τότε είναι αφοσιωμένη σε αυτό το μονοπάτι. Έχει ολοκληρώσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας Ηatha Υoga (RYT200h και RYT500h) με το Μιχάλη Φιλίνη και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και μαθήματα yoga (kids yoga, perinatal yoga, swing yoga, acro yoga κ.ά). Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με εναλλακτικές μορφές θεραπείας, όπως το thai massage και το reiki.

Yin Yoga

Yin Yoga -The art of quiet power Μια διαλογιστική πρακτική αφιερωμένη στην απουσία μυικής προσπάθειας,στην εσωτερική σιωπή & στην ποιότητα της προσοχής.Εμπνευσμένη από την αρχαία Ταοιστική φιλοσοφία του YIN-YANG έχει στόχο την ενίσχυση της ευλυγισίας που επέτρεπε στους μοναχούς να διαλογίζονται στην ίδια στάση για πολλές ώρες.Αυξάνει τη ροή της ζωτικής ενέργειας( Qi ή Prana) και συμβάλλει στην αποβολή μυικών,συναισθηματικών & ψυχικών εντάσεων. Προσφέρεται ιδανικά για άτομα που καθημερινά εκτίθονται σε υψηλά επίπεδα άγχους και αναζητούν βαθιά χαλάρωση. Ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με μειωμένη κίνηση σε ισχία,μέση,γόνατα. Η yin yoga είναι απλή,αργή χωρίς ένταση και ιδρώτα ,με στάσεις που γίνονται μόνο στο πάτωμα ( sitted & lying poses) και διαρκούν 3′-5′ γεμάτα μουσική και ποίηση.

Η Σάσα Χατζηπαππά (E-RYT 500) Yoga teacher ,health coach Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο τις γιογκα από το 2005 με καθημερινές πρακτικές και συνεχείς εκπαιδεύσεις.Ιδιοκτήτρια του peacock yoga center στο κεντρο της Θεσσαλονικη από το 2011. Διοργανώνει yoga retreats και camps που συνδυάζουν την yoga με θαλάσσια σπορ (Surf and Yoga retreats)σε Ελλάδα,Ευρώπη και Ασία. Διδάσκει παιδική γιόγκα σε δημόσια σχολεία και συντονίζει εκπαιδευτικά δασκάλων γιόγκα (200hr TTC και Aerial Yoga TTC)στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Himalaya Yoga Peeth της Ινδίας. Συμμετέχει εθελοντικά σε σεμινάρια με θέμα την προσαρμοσμένη γιόγκα και εναέρια γιόγκα σε άτομα με κινητική αναπηρία.Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στη Yin Yoga & storytelling (module 1,2 & 3) με τον Biff Mithoefer.

Dynamic hatha flow 
 Το μαθημα περιλαμβάνει αναπνευστικες ασκησεις, ζέσταμα με Variations της Surya Namaskar), δυναμικη Vinyasa, προσιτη για ολα τα επιπεδα ασκουμενων και βαθεια χαλάρωση (Yoga Nidra) Ειναι προσιτο, διαλογιστικο,ανοίγει τα ενεργειακά κανάλια και τα ψυχικά κέντρα του σώματος, ενω τονώνει την ευλυγισια της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα του σώματος και ήρεμει τον νου. Ειναι θεραπευτικό με ολιστικο τροπο.Δεν ειναι ανταγωνιστικό και βοηθά τον ασκούμενο να κερδίσει πολλα περισσότερα απο ενα υγειες σώμα.Με την συχνή πρακτικη τονωνεται το καρδιαγγειακό συστημα, δυναμώνουν το αμυντικό και τα οστά.Η συνειδητότητα οξύνεται και εκλεπτυνεται.Το σωματικό,εγκεφαλικό, ψυχολογικό,συναισθηματικό και πνευματικό επιπεδο ευθυγραμμίζονται.Με τον καιρο η πρακτικη γινεται μια πνευματική και διαλογιστικη άσκηση ζωης και αυτοπραγμάτωσης.

Η Αναστασία Γρυλλακη γεννήθηκε στην Αθηνα. Με background στην ζωγραφική (Ecole Natiolale Superieure de Beaux Arts) μυήθηκε στην Raja yoga από την Sufi μυστικίστρια Irina Tweedie.Το ενδιαφερον της για την πνευματική ζωη και η αγαπη της για τις Ανατολιτικες αλλα και τις δυτικές φιλοσοφιες την εσπρωξε σε διαρκη αναζήτησή και μελέτη γυρω απο αυτα τα θεματα.Ο μυστικισμος, η φιλοσοφία η τέχνη και η ψυχολογία υπήρξαν διαρκεις αγάπες και ενασχολήσεις της.

Εζησε στο Παρισι και το Λονδινο και ασχοληθηκε με την αναλυση ονείρων , σεμιναρια για την ψυχολογία και την τέχνη και καθημερινή άθληση ,Yoga.Σπούδασε Hatha Yoga στο Sivananda Ashram της Ορλεάνης και εγινε yoga Siromani (δασκαλα γιογκα) μετα απο εντατική εκπαιδευση με τον παραδοσιακό τροπο βασει των Ινδικων πρότυπων.Στην Αθηνα άρχισε να διδασκει Hatha Yoga στο Biodynamic, (Ψυχικο), ενω παράλληλα συνέχισε να διδάσκεται απο αξιόλογους δασκαλους με προτιμηση και ιδιαίτερη αγαπη και εκτιμηση στην μέθοδο Iyengar, εμπλουτίζοντας και βαθαινοντας την πρακτικη της.
To 2012, μετά από ένα εξαιρετικά απαιτητικό advanced teachers training στο Orléans Sivananda Ashram (Γαλλία) της δίνεται ο τίτλος της Yoga Acharya από την Swami Durgananda. Δάσκαλοι της υπήρξαν ο Swami Atmaramananda, Swami Kailasananda,Swami Anantananda, Swami Sivadasananda και Swami Durgananda η διευθύνουσα των Sivananda Ashrams στον κόσμο.Το 2013 ιδρύει το Soma (μη κερδοσκοπική εταιρία) οπού και διδάσκει Hatha 

Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση

Η σημασία της αποτοξίνωσης στη γιόγκα είναι ανεκτίμητη. Παρέα θα δούμε πρακτικές αποτοξίνωσης και ανανέωσης για όλα τα σώματα. Βότανα και άλλες τροφές, άσανες,σατκάρμας, αναπνοή, ήχος, οραματισμός. Ήπιες και ασφαλείς πρακτικές για να τις κάνετε μόνες-οι ώστε να καλωσορίσετε νέες συνήθειες στην καθημερινότητα.

Γαία Λιάσκου

Γνώρισα τη γιόγκα το 1998 μέσα από το χορό της κοιλιάς και το σωματικό θέατρο. Ασκούμαι σχεδόν 14 χρόνια σε διάφορα συστήματα yoga όπως, Satyananda, Iyengar, Hatha, Raja & Kundalini Yoga. Έμαθα το διαλογισμό και τον οραματισμό σε σαμάνικες θεραπείες και κύκλους και στην εκπαίδευσή μου στο Usui Reiki (3B βαθμός). Είμαι ERYT-200 δασκάλα yoga, διδάσκω και καθοδηγώ το εκπαιδευτικό προγραμμα Περιγεννητικής Yoga PRYT στο Yoga House, όπως και το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Yoga δια Τροφής», μέρος της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δάσκαλων RYS 300 του Yoga House. Η εμβάθυνση στη γιόγκα ήρθε μέσα από τη νηστεία και την διατροφή το 2004 ως θεραπευόμενη του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω και να με φροντίζω και με αποτοξινωτικές κούρες.

Forrest Yoga and Therapeutic Backbends

Σε αυτό το εργαστήρι θα δουλέψουμε με τα εργαλεία της Forrest Yoga για να νιώσουμε την πλάτη μας να θεραπεύεται. Η Pranayama (αναπνοή) και οι Asanas (στάσεις) θα φέρουν φρέσκο οξυγόνο στα κύτταρά, ανανεώνοντας τη ροή του αίματος και χαλαρώνοντας τα νεύρα και τους μυς σε πονεμένες περιοχές. Η δυναμική πρακτική θα ελευθερώσει τοξίνες και συσσωρευμένες εντάσεις ώστε να αισθανθούμε ανάλαφροι! Θα μάθεις πώς να εστιάζεις σε σημεία της πλάτης που είναι μουδιασμένα και να χαλαρώνεις τους μυς που έχουν σκληρύνει για να προστατέψουν παλιό τραυματισμό. Με την καθοδήγηση της Βικτωρίας θα μάθεις πως να χρησιμοποιείς τη Forrest Yoga για να δυναμώσεις τους μυς της πλάτης και τις περιοχές που τη στηρίζουν – κοιλιακοί και πόδια – για να αισθανθείς ελευθερία! Να έχετε μαζί σας μία μεγάλη πετσέτα θαλάσσης!

Η Βικτωρια Κουρκακη ολοκλήρωσε τη βασικη της εκπαίδευση στη Forrest yoga το Μάρτιο του 2012 στην Αμερική (Denver, Colorado) με την ιδρύτρια του συστήματος Ana Forrest. Το 2014-2015 επιστρέφει στην Αμερικη για μετεκπαίδευση ωςτε να μπορει να ταξιδεύει ως βοηθός δίπλα στην Ana Forrest. Είναι βοηθός της Ana Forrest και των Forrest Yoga Guardians από το 2016 ως τώρα και ταξιδεύει συχνά για τα σεμινάρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Forrest Yoga (Βερολίνο 2016-2018, Τέξας 2016, Σουηδία 2018). Τα μαθήματά της απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης! Η ενασχόληση της με το θέατρο αντανακλάται στην παθιασμενη της διδασκαλία και στην αγάπη της για το σώμα! Το πάθος για την προσωπική της πρακτική, η αγάπη της για τη yoga και το ζεστό της άγγιγμα είναι τα βασικά στοιχεία που θα συναντήσει κανείς στο μάθημα της! Στόχος της Βικτωρίας είναι να διδάξει τους μαθητές της πώς να συνδέονται με τον αυθεντικό τους εαυτό και το συναίσθημα μέσα στη στάσεις.

Abhaya Yoga

H Abhaya Yoga είναι ένα ολιστικό σύστημα σωματικής, πνευματικής, και νοητικής άσκησης που αποσκοπεί στην βέλτιστη δυνατή ευθυγράμμιση της ζωής μας σε όλα αυτά τα επίπεδα. Το σημείο στο οποίο συναντώνται και εναρμονίζονται οι τρεις διαστάσεις του εαυτού μας–Σώμα, Καρδιά, Νους—αποτελεί το μαγικό συνδυασμό που ανοίγει το μεγάλο μυστικό της ύπαρξης μας. Έτσι ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας δύναμη και καλοσύνη. Ξαναβρίσκουμε το ανεξάντλητο δυναμικό ενέργειας και υγείας μέσα μας ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στο μάξιμουμ. Ευθυγραμμιζόμαστε με την ύψιστη εσωτερική συνειδητότητα, και έτσι ανοίγει ένα καθαρό μονοπάτι δράσης στη ζωή μας. Ξεκαθαρίζει το όραμα μας και ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε πραγματικότητα. Ζούμε βάσει τα πιο υψηλά ιδανικά θάρρους, ανθρώπινης αξίας, και ηθικής και έτσι βαδίζουμε γενναία και άφοβα στη ζωή μας—εμπνευσμένοι από το ενδιαφέρον και την συμπόνια για όλα τα όντα. Δημιουργούμε και βιώνουμε ένα πιο εναρμονισμένο κόσμο! Η Abhaya Yoga μας προσκαλεί στο απελευθερωτικό μονοπάτι της Αυτογνωσίας και Άφοβης Δράση στη Ζωή!

Η Νικολίνα Σαμαρά είναι απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου του τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας, με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή. Τα τελευταία 9 χρόνια εκπαιδεύεται εντατικά στη yoga όπου βρίσκει ένα βαθύ ενδιαφέρον και για την πρακτική και για την διδασκαλία της yoga. Για τον λόγο αυτό ακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 200 ωρών του NYSY STUDIOS με την κορυφαία δασκάλα Βιβή Λέτσου, με έμφαση στη HATHA YOGA (κλασσική γιόγκα) και BHAKTI YOGA ( γιόγκα με δυναμική ροή) με τον RUSTY WELLS. Έπειτα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της με τις 300 ώρες πάνω στη Hatha και Anusara yoga και πλέον με το δίπλωμα των 500 ωρών εξειδικεύεται και είναι από τους πρώτους πιστοποιημένους δασκάλους Abhaya yoga, ένα υπέροχο, πολύ αληθινό, δυνατό και θεραπευτικό σύστημα εμπνευστής του οποίου είναι η Βιβή Λέτσου. Επίσης έχει παρακολουθήσει το διδακτικό πρόγραμμα Dig Prenatal yoga(yoga εγκυμοσύνης) με την Sue Elkind, το διδακτικό πρόγραμμα Rainbow kids yoga με τη Cayetana Rodenas, το διδακτικο πρόγραμμα Go grounded kids yoga με τη Cheryl Crowford, το διδακτικό πρόγραμμα Aerial Flow yoga με την Έλενα Μουρατίδου, καθώς και σεμινάρια πολλών γνωστών και αγαπημένων δασκάλων, όπως ο Petros Haffenrichter κ.α. Αγαπά να διδάσκει γιόγκα γιατί της αρέσει να δίνει δύναμη, αγάπη, αυτοπεποίθηση, ανεμελιά και χαρά στους μαθητές της μέσα από τη διδασκαλία. Διδάσκει γιόγκα σε ειδικές ομάδες ατόμων ( όπως αθλητές, έγκυες, άτομα με τραυματισμούς, ασθένειες κ.α) και εξειδικεύεται στη παιδική γιόγκα για παιδιά με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Οι προθέσεις και οι επιθυμίες μας
“ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ” – MILLER 

Είναι σημαντικό να συνδέεσαι με την πρόθεσή σου, φτάνοντας στις μεγαλύτερες επιθυμίες της καρδιάς.

Χρειάζεται “Θάρρος” για να τις αφουγκραστείς, να τις αποδεχτείς και να τις αφήσεις να περάσουν στη δράση!

Μέσα από την πρακτική της Hatha Yoga,  εξερευνούμε την αμύθητη περιουσία που κρύβουμε μέσα μας και που μόνο αν την ρευστοποιήσουμε σε αγάπη, συμπόνια και κατανόηση  μπορεί αυτός ο κόσμος να γίνει παράδεισος!

-Πως μπορώ να βοηθώ… πως μπορώ να βοηθήσω;

Υπάρχει ένα και μόνο κλειδί, που μπορεί να ξεκλειδώσει αυτήν τη «σφραγισμένη τράπεζα» της νοημοσύνης….

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Σας περιμένω, να μοιραστούμε ένα μάθημα βασισμένο σε θέσεις από το κέντρο της καρδιάς … στο άνοιγμα των συναισθημάτων …και σ’ αυτό το ουράνιο τόξο που το σώμα συναντά τη γαλήνη του.

Εύχομαι αυτή η συνάντηση να μας δώσει αυτό που πραγματικά μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους!

namaste

 

 

 

 

 

 

H Νάντια Σανταμούρη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέσα από την σπουδή της, στην αρμονία και την σύνθεση του σώματος και την ενασχόλησή της από μικρή ηλικία με τον χορό οδηγήθηκε στο δρόμο της γιόγκα και της φιλοσοφίας της. Είναι απόφοιτος του συστήματος Anusara Yoga 300 hr Yoga Alliance International, (ένα σύστημα που ανήκει στην παραδοσιακή Hatha Yoga και εστιάζει στην σωστή ευθυγράμμιση του σώματος) και master Meditation, καθώς τα τελευταία χρόνια ολοκλήρωσε τους κύκλους του NLP (νευρογλωσσικός προγραμματισμός- life coaching). Παράλληλα έχει πιστοποιήσεις από σεμινάρια για prenatal yoga- yoga kids- yin yoga. Υποστηρίζει πως η αξία του δασκάλου κερδίζεται με την μάθηση και την πρακτική και για τον λόγο αυτό παρακολουθεί διαρκώς σεμινάρια από μεγάλους δασκάλους παγκοσμίως γνωστούς.

The Art of Vinyasa : Inversions

Η τέχνη της Vinyasa και ο πιο όμορφος και “θερμός” δρόμος για να φτάσουμε στις αναστροφές ! Μια “έξυπνη” αλληλουχία θέσεων που οδηγεί με ασφάλεια και δημιουργικότητα σε όσα το σώμα έτσι κι αλλιώς γνωρίζει και μένει μόνο να … θυμηθεί! Προετοιμάζουμε όλα τα συστατικά που απαιτεί η “συνταγή” για την τέλεια ευθυγράμμιση στη στήριξη στο κεφάλι , στη στήριξη στους πήχεις, στη στήριξη στα χέρια. Έχοντας τελικά τα εργαλεία και τη γνώση – εμπειρία της σωστής τοποθέτησης , η αναστροφή γίνεται προσβάσιμη και ασφαλής και εν τέλει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ για όλους ! Δοκιμάζουμε και εξοικειωνόμαστε με φόβους και αναστολές που συνοδεύουν τις θέσεις που πιθανώς ακόμα αποφεύγουμε !

Μαρία Μαγκανάρη – Yoga Instructor (ERYT500), Yoga Teacher Trainer

H Mαρία είναι δασκάλα Γιόγκα πιστοποιημένη από την Yoga Alliance USA . Διατηρεί δύο σχολές Yoga στην Αθήνα ( SIddhi Yoga Shala & Πάνω Σκύλος) και διδάσκει στο εξωτερικό , θεματικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι Υπεύθυνη Σπουδών σε εκπαιδευσεις Δασκάλων Γιογκα , Παιδικής Γιόγκα και Εναέριας γιόγκα που διδάσκονται σε Κύπρο , Λίβανο και Αμερική . Διοργανώνει yoga retreats (θεματικές εκδρομές) σε Ελλάδα , Ευρώπη και Ασία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με πυρήνα την Γιόγκα και την εναλλακτική άσκηση.

 

Partner yoga: connected we go further!

Είναι βέβαιο πως μόνος μπορείς να καταφέρεις πολλά. Με έναν φίλο όμως πάντα μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα. Συνασκήσεις ευλυγισίας και δύναμης , συνεργασίας και σύνδεσης . Όλα ΣΥΝ. Η υποστήριξη και η βοήθεια δίνονται και λαμβάνονται κι έτσι ΜΑΖΙ θα φτάσουμε στον προορισμό , μέχρι να θέσουμε τον επόμενο . Εξερευνούμε θέσεις και ασκήσεις που στην προσωπική μας πρακτική μοιάζουν ακατόρθωτες και που , μαγικά γίνονται προσβάσιμες με την παρουσία του φίλου μας ! Γιόγκα σε ζευγάρια : με έναν φίλο , συγγενή , με έναν άγνωστο -έτσι κι αλλιώς όλοι γνωριζόμαστε από πάντα! Βιώστε την ποιότητα της ανταλλαγής ενέργειας , την προσφορά της βοήθειας , την ομορφιά του μοιράσματος και δείτε την πρακτική σας να μεταμορφώνεται σε ένα …ποίημα ροής και ένωσης!

Μαρία Μαγκανάρη – Yoga Instructor (ERYT500), Yoga Teacher Trainer

H Mαρία είναι δασκάλα Γιόγκα πιστοποιημένη από την Yoga Alliance USA . Διατηρεί δύο σχολές Yoga στην Αθήνα ( SIddhi Yoga Shala & Πάνω Σκύλος) και διδάσκει στο εξωτερικό , θεματικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι Υπεύθυνη Σπουδών σε εκπαιδευσεις Δασκάλων Γιογκα , Παιδικής Γιόγκα και Εναέριας γιόγκα που διδάσκονται σε Κύπρο , Λίβανο και Αμερική . Διοργανώνει yoga retreats (θεματικές εκδρομές) σε Ελλάδα , Ευρώπη και Ασία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με πυρήνα την Γιόγκα και την εναλλακτική άσκηση.


Maρία Μανωλάκη Yoga Instructor (RYT200)

Η Μάρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Από μικρή ηλικία βρισκόταν στο χώρο του αθλητισμού και του χορού όπου γνώρισε και ασκήθηκε και στη yoga.Τελικά γνωρίζοντας και μαθητεύοντας,λίγα χρόνια αργότερα,δίπλα στη Μάρια Μαγκαναρη,συνειδητοποίησε ότι η yoga είναι κάτι πέρα από σωματική άσκηση αλλά και τρόπος ζωής.Ολοκλήρωσε τις εκπαιδεύσεις YogaworksTT200h με δασκάλα την Άννα Ζώρζου,AeralifeTT με δασκάλους τη Μαρία Μαγκανάρη και τον Γιάννη Καρβέλη,YogaNidra Level1 με τον Σπύρο Καπνιά Garudananda και Garuda kids yoga&aerial kids yoga 90h με δασκάλα τη Μαρία Μαγκανάρη.Από τότε διδάσκει yoga&aerialyoga σε παιδιά και ενήλικες.Τέλος είναι συνιδιοκτήτρια της σχολης Πάνω Σκύλος που βρίσκεται στο Αιγάλεω.

Traditional Hatha Yoga

Διδασκαλεία τοΈνα μάθημα Traditional Hatha Yoga που απευθύνεται σε ασκούμενους όλων των επιπέδων. Θα κάνουμε πρακτική τον χαιρετισμό στον Ήλιο με τα ανάλογα μάντρας καθώς θα εμβαθύνουμε στις asanas σύμφωνα με τις αρχές ευθυγράμμισης της παραδοσιακής χάθα γιόγκα μένοντας και παρατηρώντας το σώμα μας και την επίγνωση μας στην κάθε θέση.υ χαιρετισμού με τα ανάλογα μάντρας και διδασκαλεία asanas σύμφωνα με τις αρχές ευθυφράμμισης της παραδοσιακής χάθα γιόγκα

Ο Αριστοτέλης Γκουλιάφας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος χάθα γιόγκα ( 200 Hours NYSY Academy – 300 Hours Teachers MasΟ Αριστοτέλης Γκουλιάφας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος χάθα γιόγκα ( 200 Hours NYSY Academy – 300 Hours Teachers Master Education In Atma Vikasa Of Yogic Science Mysore India – 180 Hours Intensive Yoga Course In Himalayan Iyengar Yoga Centre Dharamkot India – 100 Hours Intensive Course In Atmavikasa Center Of Yogic Science Mysore India – Aerial Flow Yoga Instructor In Anahata Yoga Academy ) και διδάσκει τις αρχές της γιόγκα απο το 2010. Ζεί και διδάσκει στην Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή.ter Education In Atma Vikasa Of Yogic Science Mysore India – 180 Hours Intensive Yoga Course In Himalayan Iyengar Yoga Centre Dharamkot India – 100 Hours Intensive Course In Atmavikasa Center Of Yogic Science Mysore India – Aerial Flow Yoga Instructor In Anahata Yoga Academy ) και διδάσκει τις αρχές της γιόγκα απο το 2010. Ζεί και διδάσκει στην Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή.

Mythic Yoga flow ®

Σχεδιασμένη από την παγκοσμίου φήμης Sianna Sherman, διδάσκεται πλέον στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Niko Geo στη Hot Yoga Athens. Ένα αισθαντικό ταξίδι κίνησης, που συνδυάζει Myth, Mantra, Mudra, Movement, Meditation, Music, Medicine, Mandala, Magic και Manifesto. Στόχος η αφύπνιση της μαγείας στο σώμα, το μυαλό και την καρδιά. Μύθοι και ιστορίες ζωντανεύουν και παίρνουν μορφή και υπόσταση μέσα στις καρδιές μας. Ιστορίες που δένουν με αρχαίες διδασκαλίες. Μυστικά για το πώς να ζούμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή σε αρμονία με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Ο μύθος συναντά το μοντέρνο. Η επιτομή της asana και οι αρχές ευθυγράμμισης συναντούν τη δημιουργική αλληλουχία στάσεων και ζωντανεύουν στις σφαίρες της εσωτερικής μαγείας. Ένα καλωσόρισμα στο ιερό προσκύνημα του ναού του σώματος, που αφυπνίζει τη δύναμη της μεταμόρφωσης από βαθιά μέσα μας. Εμπνευσμένο από την αρχαία και σύγχρονη πρακτική της γιόγκα. Η αναβίωση της μαγείας στο αλχημικό ταξίδι της ζωής μας

Niko Geo

Διεθνής δάσκαλος γιόγκα Ιδιοκτήτης Hot Yoga Athens Ο Niko μετά από αρκετά χρόνια σπουδών (BSCs, MSCs, CFAs) άφησε τα φώτα του City του Λονδίνου σε αναζήτηση του εσωτερικού φωτός. Εκπαιδεύτηκε αρχικά στη Hatha yoga και στη Vinyasa flow. Στη συνέχεια στη Ηot yoga και στη yoga για εγκύους στο Triyoga Studio, όπου και εργάστηκε ως δάσκαλος. Συνέχισε με εκπαίδευση στη Broga — ένα είδος γιόγκα για αθλητές, στο Budokon — ένα αρτιστικό στυλ εμπλουτισμένο με κινήσεις και αρχές από τις πολεμικές τέχνες, και στη Rocket Yoga. Στην πορεία ολοκλήρωσε 300 ώρες εκπαίδευσης Jivamukti στη Νέα Υόρκη, μια από τις κορυφαίες σχολές του κόσμου. Έπειτα, ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προχωρημένους δασκάλους 500 ωρών στην Tantra Vinyasa με τη παγκοσμίου φήμης δασκάλα Sianna Sherman. To 2015 η Αθήνα και η Hot Yoga Athens γίνονται το νέο σπίτι του. Ένα χρόνο μετά, παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει τη Mythic Yoga Flow® για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το στύλ διδασκαλίας του αντικατοπτρίζει υγιή, ευθυγραμμισμένα καθοδηγούμενη οδηγία, συνδυασμένη με ευφυώς επιλεγμένη αλληλουχία στάσεων. Στόχος η δημιουργία μια αρτιστικής αβίαστης κίνησης με ρυθμό και παλμό. Διδάσκει από την καρδιά και οι τάξεις του έχουν ελαφριά ατμόσφαιρα, παιχνιδιάρικη μουσική, μια δόση χαμόγελου, μια γερή δόση ιδρώτα, και μια χούφτα διαφορετικότητας.

Yoga για παιδιά

Η hatha yoga, ένα ολιστικό πρόγραμμα σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία με ένα παιγνιώδη και δημιουργικό τρόπο εκμάθησης, να στρέψουν την προσοχή τους στην αναπνοή, το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αποφορτίζοντας έτσι εντάσεις και άγχη, σημαντικά εμπόδια για την συγκέντρωση και την ολόπλευρη ανάπτυξη. Το σώμα δυναμώνει, αποκτά ευλυγισία και καλύτερο συντονισμό των κινήσεων προάγοντας την αυτοπεποίθηση. Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον οι ομαδικές σωματικές ασκήσεις, η θεατρική αγωγή το τραγούδι και οι ιστορίες δυναμώνουν το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

 

Ονομάζομαι Σταυρούλα Καρτσακλή, Tα τελευταία 12 χρόνια εξερευνώ τη φύση μου μέσα από την πρακτική της Raja Yoga. Το 2013 έλαβα το πρώτο μου δίπλωμα, Ηatha Yoga Instructor Alliance 200h, από τον σεβαστό μου δάσκαλο Ανδρέα Προβελέγγιο. Το 2014 επέκτεινα τις γνώσεις μου πάνω στη Raja Yoga αποκτώντας το δίπλωμα Vivekananda Yoga Anusandhana Samsthana (VYASA) – Parmarth Niketan- Rishikesh- India ,Raja Yoga through the streams of Bhakti, Karma and Jnana Yoga.Το 2016 ολοκλήρωσα το FULL 95 HOUR TEACHER TRAINING YOGABEEZ-ALLIANCE –RCYS-Yoga kids Instructor με την Bryony Duckitt. Ως Παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, από το 2006 έρχομαι σε επαφή με τη φύση του ανθρώπου στα πρώτα του χρόνια, προσεγγίζοντας την, γνωστικά, κοινωνικο/συναισθηματικά και σωματικά, μέσα από το ολιστικό σύστημα της Raja Yoga και του θεατρικού παιχνιδιού, στον χώρο των βρεφονηπιακών σταθμών.Από το 2014 μεταφέρω τις γνώσεις μου πάνω στην παιδική Yoga, ως εισηγήτρια του σεμιναρίου Yoga για παιδιά, στη σχολή δασκάλων YOGA&BUDO- Ανδρέας Προβελέγγιος και ως δασκάλα Υoga σε παιδιά.

Υin Yoga Η ιερή τελετή

Στην Yin Yoga κρατάμε με ευγένεια τις πόζες για χρόνο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, θέλοντας να αφυπνίσουμε τις πιο γιν ποιότητες του εαυτού μας. H Yin Yoga απευθύνεται στα πιο γιν μέρη του σώματός μας, τους συνδέσμους και το συνδετικό ιστό. Μαζί θα μοιραστούμε ένα όμορφο γιν μουσικό τελετουργικό. Ένα μάθημα που πάλλεται σε ρυθμούς από διαφορετικές παραδόσεις, “απαγγέλλει” ποίηση, ακούει και ακολουθεί τον ρυθμό της καρδιάς και είναι αφιερωμένο στην αγαπη.

H Μπέτυ Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1970, σπούδασε στην ΑΣΣΟΕ και υπήρξε καθηγήτρια σε Λύκειο για 11 χρόνια.Το 2001 άρχισε να ασχολείτε με το Thai Chi και συνεχίζει ακόμα να συμμετέχει σε σεμινάρια thai chi, chi kong.Το 2003 συμμετείχε στο πρώτο της workshop Thai massage “the art of touch”. Σήμερα διδάσκει την κπαίδεύση Thai Yoga Massage & Yin στο Sunshine House και το κόσμο. Το 2004 έκανε τo πρώτo της σεμινάριο στη Hatha Kriya Yoga. Συνέχισε με πολλά σεμινάρια σε δαφορετικά είδη γιόγκα. Είναι RYT500 Υ.Α.Σήμερα διδάσκει την εκπαίδευση στην Yin Yoga Module 1 στο Sunshine Hοuse και το κόσμο. Απο το 2008 συμμετέχει κάθε χρόνο σε σεμινάρια διαλογισμού Vipassana και ασκείτε καθημερινά. Έκανε μοντέρνο χορό για 6 χρόνια. Συμμετέχει σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις χοροθεραπείας, ψυχολογίας και “End of Life Care”. Την εμπνέει η Βουδιστική και Ταοιστική φιλοσοφία και πρακτική, όπως και η φιλοσοφία – κουλτούρα των Ιθαγενών φυλών. Δούλεψε με Ιθαγενείς στον Καναδά, και για 4 χρόνια στην Ουγκάντα όπου δημιούργησε το “Create your Reality” program. Η Μπέτυ ταξιδέυει στο κόσμο απο το 2004.Σήμερα ταξιδεύει ακόμα και δίνει workshops στο εξωτερικό. Ασχολείτε ρασιτεχνικά με το τραγούδι και φέρνει την ιερή δόνηση της μουσικής και στα μαθήματά της.

Ashtanga,Bandas and Pranayama

Η ashtanga yoga (οκτασκελής yoga) όπως έχει διδαχθεί από τον Shri K. Pattabhi Jois οδηγεί στην συνειδητοποίηση και την βαθιά εσωτερική γαλήνη είναι η αληθινή ταυτότητα της ύπαρξης μας , την οποία ήδη όλοι κατέχουμε , αφού η σοφία και η γαλήνη υπάρχουν ήδη και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας.Η δουλειά μας έγκειτε στο να το ανακαλύψουμε . Η πρακτική της Ashtanga Yoga βασίζεται στην αναπνοή και στα bandhas. Σε αυτό το εργαστήριο θα εξερευνήσουμε αυτές τις βασικές αρχές και θα διερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους να βιώσουμε αυτά τα ισχυρά εργαλεία. Θα δούμε σε βάθος επιλεγμένες Asanas της Πρώτης Σειράς. Η σωστή αντίληψη και κατανόηση των βασικών αρχών της Ashtanga θα σας βοηθήσει στην εφαρμογή και ανάπτυξη της προσωπικής καθημερινής σας πρακτικής. Η πρακτική της Ashtanga yoga εξελίσσει και ωφελεί το σώμα, το νου σε πολλαπλά επίπεδα μέσω της αναπνοής της συγκέντρωσης και της πειθαρχίας. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην yoga για την συμμετοχή σας.

Άρης Καπετανάκης

Ο Άρης είναι ο ιδρυτής και βασικός δάσκαλος του Astanga Yoga Athens. Ως καί ο ίδιος αφοσιωμένος ασκούμενος της Αshtanga yoga έχει μαθητεύσει δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους της μεθόδου Ashtanga yoga όπως αυτή έχει διδαχθεί από τον Shri K. Pattabhi Jois. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης έχει προσκαλέσει και οργανώσει workshops με τους Nancy Gillgoff,Tim Miller,David Garriques καθώς και άλλους. Αυτοί οι δάσκαλοι αποτελούν μέρος της διαδοχής της μεθόδου της Ashtanga όπως αυτή διδάχθηκε από τον Shri K. Pattabhi Jois.Είναι εξουσιοδοτημένος δάσκαλος της Αshtanga (Level 2) καθώς και της Nadi Shodana Pranayama από τον Manju P. Jois. O Άρης ανήκει στην σειρά διαδοχής των δασκάλων του Shri K. Pattabhi Jois. Ακολουθώντας την διδαχή αυτών, πιστεύει και διδάσκει την παραδοσιακή μέθοδο όπου όπως κάθε μαθητής έχει ξεχωριστές δυνατότητες και προσωπικότητα έτσι και η διδασκαλία οφείλει να είναι προσωπική . Η γιόγκα είναι μία ολιστική μέθοδος και δέν μπορεί να υπάρχει μια συνταγή για όλους. Όντας πιστός στην παράδοση της Αshtanga και τα οχτώ σκέλη, δίνει έμφαση στην εσωτερική πλευρά της πρακτικής που ξεκινά με το σκέλος της pranayama. Διδάσκει την παραδοσιακή Pranayama της Ashtanga και την εντάσει στην καθημερινή πρακτική. Θεωρεί σημαντική την άσκηση στον διαλογισμό – ασκώντας και ο ίδιος πολλά χρόνια την πρακτική του zazen – και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της διδασκαλίας του. Είναι ο πρώτος δάσκαλος στην Ελλάδα που σύστησε την πρακτική του διαλογισμού Zazen ως μέρος της πρακτικής σε Ashtanga yoga shala. Έχει παρακολουθήσει πολλά sesshin (πολυήμερα εντατικά σεμινάρια διαλογισμού), όπως επίσης έχει διοργανώσει sesshins στο Ashtanga Yoga Athens υπό την καθοδήγηση του Zen Master Shokan. O Άρης ανήκει σε μία ξεχωριστή οικογένεια – με πολύ λίγα μέλη ανα την υφήλιο – που εξασκεί και καθοδηγεί την πρακτική του Misogi Harai “κάθαρση μέσω της αναπνοής” Κατέχει το 2ο βαθμό στο Reiki. Ασκεί την πρακτική του Aikido για πάνω από 15 έτη. Έχει υπάρξει εσωτερικός μαθητής στο San Diego Aikido Dojo υπό την καθοδήγηση του T.K. Chiba Sensei.Από το 2012 διοργανώνει και καθοδηγεί retreats, εργαστήρια, σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Δασκάλων στην Ελλάδα, Γερμανία, Φινλανδιά, Βρυξέλλες και Βουδαπέστη, μοιράζοντας την εμπειρία και γνώση του.

Σάντρα Κωνσταντίνου

H Σάντρα Κωνσταντίνου ασκείται στην Yoga από το 2006 αλλά έμαθε να αγαπά την Ashtanga το 2016 όπου και ξεκίνησε να ασκείται καθημερινά στο Ashtanga Yoga Athens. Έχει παρακολουθήσει τα δύο τελευταία χρόνια εργαστήρια με τον Tim Miller,Atsuro Chiba και Manju P. Jois όπως επίσης έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Πρώτη σειρά της Ashtanga με τον Άρη.Συνεχίζει να μαθητεύει μαζί του και να διδάσκει στο Ashtanga Yoga Athens. Παράλληλα ασκείται στον διαλογισμό Ζαζέν, στην Πραναγιάμα και στο Misogi Harai (purification through breathing). Μέσα από την καθημερινή πρακτική της και την καθοδήγηση των δασκάλων της συνειδητοποίησε πως είναι να γνωρίζεις αληθινά τον εαυτό σου ,την βαθιά σημασία της αναπνοής και την επίγνωση της στιγμής. Ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι η ίδια ενθαρρύνει και τους μαθητές της να συνδέονται με τον βαθύτερο εαυτό τους κατά την πρακτική και πως να προεκτείνουν την επίγνωση τους στην καθημερινή τους ζωή. Σταθμός επίσης είναι η μαθητεία της με την Marita Mittag (Grandmaster of Yoga Worldwide Ambassador of Yoga Alliance International). Είναι πιστοποιημένη μέσω της Marita από την Yoga Alliance International 500h. Συνεχίζει την εξέλιξη της μέσω της πρακτικής της και παρακολουθεί εργαστήρια με τους συνεχιστές της παράδοσης του Sri K.Pattabhi Jois. Αγαπά και θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την άσκηση στον διαλογισμό. Έχει συμμετάσχει σε sesshin (πολυήμερα εντατικά σεμινάρια διαλογισμού υπό την καθοδήγηση του Ζen Μaster Shokan. Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί για να διδάσκει Prenatal Yoga από την Michele Κaminski και Kids Yoga (module 1) απο την Χριστiνα Μάτση. Διδάσκει Ashtanga Vinyasa Yoga,vinyasa ,Hatha Yoga και Διαλογισμό. Ακολουθεί το μονοπάτι της Υoga, διδάσκει και διδάσκεται συνεχίζοντας την διαδρομή της με αγάπη και αφοσίωση.

Τι Είναι η Yoga Therapy

Τι είναι η Yoga Therapy? Που και πως μπορεί να βοηθήσει ως συμπληρωματική/εναλλακτική θεραπεία η Yoga Therapy? Ποια η διαφορά μεταξύ Yoga & Yoga Therapy? Ποια η διαφορά της Yoga Therapy με την Φυσικοθεραπεία και την Ψυχοθεραπεία? Πως μαθαίνει/ σπουδάζει κανείς Yoga Therapy? Πως γίνεται κάποιος Certified Yoga Therapist στην Ελλάδα και στο εξωτερικό?

 

Είμαι η Εύη Δημητριάδου, Certified Yoga Therapist από το British Council of Yoga Therapists, μέλος του International Association of Yoga Therapists (IAYT) και πιστοποιημένη δασκάλα Γιόγκα (RYT-500) στο Yoga Alliance. Τα τελευταία δέκα χρόνια σπούδασα και σπουδάζω Yoga Therapy με την εξής πορεία στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και πάλι Αμερική. Ολοκλήρωσα το α’ εκπαιδευτικό 250 ωρών στο Yoga House με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο , το ανώτερο εκπαιδευτικό 500 ωρών στη σχολή Ghyta με τον Μιχάλη Φιλίνη, σπουδές Yoga Therapy 300 ωρών μέσω του Aura Wellness στις ΗΠΑ, σεμινάρια ανατομίας και κινησιολογίας, σεμινάρια για Παθήσεις, σεμινάρια Women’s Health and Yoga Nidra, σεμινάρια γιόγκα με Angela Farmer & Sky, ανώτερες σπουδές 550 ωρών Yoga Therapy σε 2 χρόνια, με κορυφαίους δασκάλους στο Yoga Campus, στο Λονδίνο αποκτώντας δίπλωμα διαπιστευμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο των Yoga Therapists και συνεχίζω 2 χρόνια Ανώτερων Σπουδών στην Yoga Therapy, αναγνωρισμένων από το International Association of Yoga Therapists, το Clinical Applications of Yoga therapy στο Viniyoga American Institute του Gary Kraftsow ενώ σπουδάζω Φυσιοθεραπεία στο Manchester μέσω του Mediterranean College. Μοιράζομαι την Yoga Therapy σε Εκπαιδευτικά ετήσια προγράμματα αλλά και ολιγοήμερα σεμινάρια με Δασκάλους Γιόγκα μα και με ασκούμενους, ενώ μέχρι τώρα έχω ήδη δώσει πάνω από 1000 προσωπικές κι εξατομικευμένες θεραπευτικές συνεδρίες Yoga Therapy στην Αθήνα και στο Λονδίνο, σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Η πρακτική της yoga ως συνήθεια

“Είμαστε ότι επαναλαμβανόμενα κάνουμε. Η τελειότητα δεν είναι μια πράξη αλλά μια συνήθεια.” Αριστοτέλης Οι συνήθειες μας είναι η προβολή του μελλοντικού μας εαυτού σε σωματικό επίπεδο. Στην Αγιουρβέδα, η επαναλαμβανόμενη πρακτική που γίνεται για την πνευματική εξέλιξη ονομάζεται Abhyasa.Οι επιλογές μας μας θεραπεύουν ή μας σαμποτάρουν. Οι συνήθειές μας κατευθύνουν τα μάτια μέσα από τα οποία βλέπουμε τη ζωή. Οι ωφέλιμες συνήθειες δυναμώνουν το σώμα μας καθώς μεγαλώνει και ανοίγει το μυαλό προετοιμάζοντάς το να δεχτεί ιδέες που μας ευθυγραμμίζουν με αυτό που θέλουμε να γίνουμε.Όταν η πρακτική της yoga γίνεται συνήθεια, δημιουργούμε ένα καθημερινό τελετουργικό πειθαρχίας. Έτσι η yoga μεταμορφώνεται σε μια πύλη που στοχεύουμε να φτάσουμε.Μια πρακτική για όλα τα επίπεδα ασκουμένων.”Μήνυμα πρόσκλησης στους μαθητές”

Muge Konuralp

Το πάθος μου για άσκηση και εκπαίδευση το σώματος με οδήγησαν στο μονοπάτι της yoga. Η φιλοσοφία της σε συνδιασμό με τη σωματική άσκηση μου έδωσαν τη δύναμη να ανακαλύψω την κατεύθυνση που θέλω να ακολουθήσω στη ζωή μου. Συνειδητοποίησα πως το μονοπάτι αυτό είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι αυτογνωσίας.Οι εκπαιδεύσεις μου: Ashtanga Yoga 200TT, Yin Yoga 50TT, Chris Chavez 500TT, Viny Yoga 100TT, Hatha Yoga 200TT, Anusara Yoga 100TT, Body Trive – Ayurvedic Approach to the Habits and Mind Body Eating Coach Training.Εαν θέλετε να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε τη σελίδα μου. www.mugekonuralp.com

Γιόγκα για Παιδιά

Τρίγωνα-Τετράγωνα-Κύκλοι & Γραμμές. Οι μικροί φίλοι μας σταυρώνουν ποδαράκια, κλείνουν μάτια και αναπνέουν στη δύναμη του κύκλου. Μια διασκεδαστική πρακτική ξεκινάει χωρίς κριτική, με οδηγό τα γεωμετρικά σχήματα.Το σώμα κινείται με τρόπο ώστε να ανθίσει, τα χαμόγελα δεν φεύγουν από τα πρόσωπα των παιδιών, η φαντασία ξεδιπλώνεται και η αναπνοή πλημμυρίζει όλο το σώμα. Τα παιδιά ξαπλώνουν στη γη, οι καρδιές στρέφονται στον ουρανό…έχουν ήδη ανθίσει!!!

Μάιρα Γκόφα

Η Μάιρα Γκόφα είναι απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στη διδασκαλία γαλλικής γλώσσας και ειδικευμένη στην διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (ΚΕΜΕΨΕ, SQA- UK) και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως δυσλεξία, Δεπυ, αυτισμός, asperger. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διδασκαλία παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Παράλληλα είναι ασκούμενη της yoga απο το 2010 σε διαφορετικά συστήματα όπως hatha, yogaworks, asthanga. Έχει εκπαιδευτεί στη hatha yoga teacher training (200h) με τον Μιχάλη Φιλίνη, kids yoga teacher training (100h) με τη Χριστίνα Μάτση, asanas for children with autism- special needs με την Shawnee Thornton Hardy.

Συνδυασμός των αρχαίων πρακτικών της Γιόγκα με την σύγχρονη Ψυχολογία

Ο μεγάλος Δάσκαλος BKS Iyengar έγραψε ότι η Γιόγκα είναι Φιλοσοφία, Τέχνη και Επιστήμη. Η Γιόγκα είναι μια Αρχαία Φιλοσοφία και μια Ολιστική Επιστήμη, που αγκαλιάζει όλες τις Επιστήμες και περισσότερο από όλες, την Ψυχολογία.
Με κοινούς στόχους την ανθρώπινη ανάγκη για Αυτογνωσία,Προσωπική Ανάπτυξη και Αυτοπραγμάτωση, εξελίχτηκαν μαζί και χώρια μέσα από το μακρινό ποτάμι της Ιστορίας.Μέσα από την διδασκαλία ”περί Ψυχής” του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μέχρι τα Γιόγκα Σούτρας του Πατάντζαλι, το Συλλογικό Ασυνείδητο του Κάρλ Γιούνγκ και τα σύγχρονα ψυχοθεραπευτικά ρεύματα , η Γιόγκα και η Ψυχολογία συναντιούνται σήμερα στο ίδιο σημείο: την Πνευματικότητα.

Στη συγκριτική μελέτη Γιόγκα-Ψυχολογίας βοήθησε με την εμπειρία του και πλούσια βιβλιογραφία ο Δημήτριος Στάης, Συγγραφέας, Σύμβουλος Αυτογνωσίας και Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του Université Paul Valéry ΙΙΙ – Montpellier

Κική Λιαρμακοπούλου

Γνωριμία με τη Γιόγκα το 1992 ,με το θεραπευτικό σύστημα bien tempere της Εύας Ρουσπώλ,μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.Μαθητεία δίπλα στη Λήδα Santala στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα (1995-2003) και στη Σατυανάντα Γιόγκα (1997-2005), όπου ολοκλήρωσε τις Γιογκικές Σπουδές στο Σατυαναντάσραμ ( Ιανουάριος-Οκτώβριος 2001). Διετής εκπαίδευση στη Yoga Sivananda και διδακτική επάρκεια (2001-2003).Διδακτική επάρκεια Χάθα Γιόγκα από την Σχολή ”Χείρων Κένταυρος” (2005-2006). Εξειδικευμένα σεμινάρια ( Γιόγκα για εγκύους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, με μυοσκελετικά προβλήματα, για την τρίτη ηλικία,για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,Θιβετανική Γιόγκα κλπ).Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Πλήρες διδακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δασκάλων Γιόγκα (IYTA) ,USA και India Alliance. Διδασκαλία στη Γιόγκα από το έτος 2001, κυρίως στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα , αλλά και με σεμινάρια για τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Γιόγκα, Νάντα Γιόγκα με Μάντρας και Κίρτανς,Chakras Balancing,Τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης και Διαλογισμούς Θεραπείας,Αυτογνωσίας και Ανώτερης Συνειδητότητας.Ιδρύτρια της Ομάδας ”Γνώθι Σαυτόν”.Συνεχής εμβάθυνση στην Ανατολική Σκέψη και την Ινδική Φιλοσοφία με ομάδες μελέτης και επιμόρφωσης,πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια κλπ.

Ηχοθεραπεία με gong

Δεν είναι εργαστήριο ηχοθεραπείας, αλλά μια συνεδρία ηχοθεραπείας που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ να μπουν σε μια διαλογιστική ατμόσφαιρα, να ξεκουράσουν το νου τους και να μπορούν να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα εργαστήρια με καθαρό νου.Οι ήχοι του gong με εναλλαγή ήχων που παράγονται και από άλλα ιδιόφωνα όργανα, (ηχογαβάθες, καμπανάκια, κ.λ.π.,), σταματούν την ακατάσχετη κίνηση του νου και βάζουν σε διαλογισμό ακόμα και κάποιον που ποτέ δεν έχει εξασκηθεί σε διαλογισμό. Ο ήχος “κτίζεται” προοδευτικά έτσι ώστε να κορυφωθεί σε κρεσέντο που δημιουργεί στον ακροατή μια δυνατή αίσθηση κάθαρσης και λύτρωσης.

Περικλής Χριστοδουλόπουλος

διδάσκω Χάθα Γιόγκα από το 1987. Έχω εκπαιδευτεί από τη Λίντα Καπετάνιου, τη σχολή Γιόγκα Σατυανάντα και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην αστάγκα βινυάσα γιόγκα, Αιγένγκαρ και κριπάλου. Έχω παρακολουθήσει εργαστήρια gong με την Sheila whitaker και τον Don Conreaux και παίζω πάνω από 10 χρόνια.

Η Raja Yoga σαν μέθοδος σύνδεσης με τον υπερνού

Το μαθημα αυτο αφορα την συνδεση του Νου με τον Υπερνου.Θα αναλυσουμε με ποιο τροπο θα υπερβουμε τα εμποδεια που παρουσιαζονται κατα τη διαρκεια του Διαλογισμου. Συνειδηση και υποσυνειδηση θα συνεργασθουν ωστε να εκτιναχθει ο Νους στην υπερσυνειδηση…Με τη μεθοδο της Σκεψης-Θελησης-Πιστης και Φαντασιας ο αναζητητης τιθασσευει το Νου του ανοιγει μεσα του το δρομο της Επανασυνδεσης με τον Εαυτο!…
Θα εφαρμοσθουν τεχνικες καθαρισμου του Νου απο ανεπιθυμητες Σαμσκαρες και στη συνεχεια θα εφαρμοσθει ασκηση Διαλογισμου.

Η Σμαρω Κοσμαογλου διδασκει στο Ομακοειο Αθηνων απο το 1981 τα συστηματα Κριγια , Ρατζα, Καρμα και Γκνανι γιογκα. Επισης διδασκει εσωτερικη Φιλοσοφια.Ασχολειται με εσωτερικη Θεραπευτικη.Κινεζικη Ιατρικη.Σιατσου και θεραπευτικη των Τσακρας…(omakoeio.gr)

Κουνταλίνι Γιόγκα όπως την δίδαξε ο Yogi Bhajan

Η βασική ιδέα πίσω από την Κουνταλίνι Γιόγκα, είναι η ανάπτυξη του αρχέτυπου του «Ιερού Πολεμιστή» δηλαδή του ανθρώπου που ζει την επαφή με το πνεύμα του μέσα στην κοινωνία, μέσα στην καθημερινότητά του. Ο ΥΒ από ένα τυχαίο γεγονός μεταφέρθηκε το ’68 στην Αμερική και το ’69 ξεκίνησε να διδάσκει την ΚΥ που ήταν η τεχνολογία, η εσωτερική μυστική γνώση που είχε λάβει από τους γιόγκις των Ιμαλαίων, τους Raj Yogis και την οποία αποκωδικοποίησε και ταξινόμησε με τέτοιο τρόπο που να είναι προσιτή σε κάθε δυτικό άνθρωπο. Δημιούργησε το 1970 την 3HO που είναι το Healthy, Happy, Holly organization για την προώθηση των διδασκαλιών, την τεχνική της ΚΥ και αυτού του τρόπου ζωής. Ήταν μια εποχή που οι άνθρωποι αναζητούσαν την επαφή με την ψυχή, τα παιδιά των λουλουδιών, και την αναζητούσαν μέσα από αυτό το ‘high’ που δημιουργούσαν διάφορες εθιστικές ουσίες, drugs κλπ. Ο ΥΒ λοιπόν έκανε την επανάσταση ανοίγοντας για το ευρύ κοινό μια καθαρή τεχνική και τρόπο για να αναπτύξει αυτό το φυσικό ‘high’, αυτήν την αίσθηση ενότητας που μπορεί να δημιουργηθεί στο σύστημα μέσα από την κυκλοφορία της ενέργειας και την εξύψωση του νου με τον διαλογισμό..

Η Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.Αρχικά, σπούδασε Επικοινωνία, με ειδικότητα τα ΜΜΕ και τις Δημόσιες Σχέσεις, και εργάστηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων. Παράλληλα, έκανε σπουδές Yποκριτικής και Θεάτρου στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Το 1996, στην Ιταλία, γνώρισε προσωπικά τον Yogi Bhajan, έγινε άμεση μαθήτριά του και βυθίστηκε στην επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα με συνεχή μελέτη και προσωπική άσκηση. Εκπαιδεύτηκε και άρχισε να διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα το 1998, στην Ιταλία. Το 1999 έφερε την Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και αφιερώθηκε στη διάδοσή της. Mε την ευχή και την καθοδήγηση του ίδιου του Yogi Bhajan, ίδρυσε το Guru Ram Das Ashram, το πρώτο κέντρο της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα.Eκπαιδεύει δασκάλους της Κουνταλίνι Γιόγκα, διδάσκει θεματικά workshops Γιόγκα και διαλογισμού για όλα τα επίπεδα όπως και διοργανώνει retreats τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Έχει επιπλέον ειδικότητα στη Γιόγκα για εγκύους και παιδιά.
Αναπτύσσει το project του Spiritual Theatre, κατόπιν υποδείξεως του ίδιου του Yogi Bhajan. Σε ατομικές συνεδρίες προσφέρει τo «Spiritual Fitness» καθώς και το «Healing Hands».Διδάσκει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.~Το 2008, στο Ευρωπαϊκό Kundalini Yoga Festival, www.3ho-kundalini-yoga.eu τιμήθηκε από την Διεθνή Ένωση Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα (ΙΚΥΤΑ www.ikyta.org ) με το “ΙΚΥΤΑ TEACHER RECOGNITION” για την προσφορά της στη διάδοση της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και τη διατήρηση της ακεραιότητας της διδασκαλίας

Ashtanga yoga therapy

Κάθετος άξονας – Αρσενική πηγή – Ισορροπία στη Δράση

Η πρακτική της Ashtanga vinyasa έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές σαν έντονη και σωματικά δύσκολη .Η παραδοσιακή φόρμα της,το Mysore,φοβίζει ακόμα και αυτούς που κινούνται άνετα πάνω στο στρωματάκι τους .Ή ξενίζει στη καλύτερη περίπτωση για τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας.

Είναι σημαντικό να θυμάμαι ότι κάθε δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσω στο φυσικό επίπεδο της πρακτικής μου ,είναι μια πολύ καλή προετοιμασία,ενδυνάμωσης τη θελήσεώς μου και υλικό για την υλοποίηση των Ονείρων μου .Πόσο μπορώ να εκτιμήσω σε μια γιόγκικη πρακτική τη κίνηση χωρίς εξωτερική παρέμβαση ; Από που τροφοδοτούμαι όταν η διδασκαλία είναι σιωπηλή ; Πόση δύναμη έχω …όχι να κάνω στήριξη στα χέρια …Αλλά να βρω άλλο τρόπο υποστήριξης …Της υγείας …Της αλλαγής …Της χαράς …Της ψυχής …

Marie Anoop Μυτηλιναίου

Όταν ξεκίνησα να κάνω πρακτική,το 2005 ήμουν ήδη, γυμνάστρια, aerobic instructor, personal trainer, για πολλά χρόνια . Σε εκείνο το πρώτο μάθημα , στη σχολή Σατυανάντα , ένα Σάββατο πρωί μαζί με πολύ κόσμο, ερωτήθηκα γιατί θέλω να κάνω γιόγκα. Αφουγκράστηκα τις απαντήσεις των σχεδόν 20 ανθρώπων που βρίσκονταν δίπλα μου στην αίθουσα ….. Καθισμένοι όλοι σε…άνετη θέση (!!!) Όλοι είχαν κάποιο σωματικό πρόβλημα Εγώ είχα τα περισσότερα . Αναρωτήθηκα ….Η απάντησή μου ήταν «ψάχνω να βρω το δρόμο μου «Το παρελθόν της διαδρομής μου καταγράφεται περιληπτικά στον παρακάτω σύνδεσμο
Τώρα ανακαλύπτω το παρόν

Θεραπευτική Γιόγκα

Ειδικές ασκήσεις για μυοσκελετικά προβλήματα με την μέθοδο του Λωτού: ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, δισκοπάθεια, περιαρθρίτιδα ώμου κ.λ.π.

Η Λίντα Καπετάνιου, ιδρύτρια του Λωτού, ασχολείται με την Γιόγκα 50 χρόνια και διδάσκει 40. Από την τεράστια εμπειρία της, έχει διαμορφώσει ένα σύστημα Γιόγκα κατάλληλο για τον Δυτικό άνθρωπο της σημερινής εποχής. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και την ύλη της εκπαίδευσης δασκάλων, που την προσφέρει εδώ και 30 χρόνια σε κύκλους 200 & 300 ωρών.

Η πεταλούδα της Μεταμόρφωσης – Ηχοθεραπεία ενεργοποίησης

Όλοι μας έχουμε μέσα μας μία πεταλούδα που περιμένει να αφήσει το κουκούλι της και να ανελιχθεί, ελεύθερη, εξελιγμένη. Ενεργοποιώντας την ποιότητα της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, ας αποτυπώσουμε το αρχέτυπο της πεταλούδας και ας εμπνευστούμε για να γειώσουμε τον καλύτερό μας Εαυτό! Τα χρώματα, οι ήχοι και τα ορυκτά θα είναι οι σύμμαχοι μας. Όσα αποτυπώσουμε στο χαρτί θα ενεργοποιηθούν με τη βοήθεια της δόνησης των κρυστάλλων και το μοναδικό ήχο των κρυσταλλικών μπωλ και τον θιβετιανικών κυμβάλων. Οι στόχοι μας θα φτάσουν στο Σύμπαν και πάλι πίσω σε εμάς, γεμίζοντάς μας χρώμα και αυτοπεποίθηση.

H Shakila Ιωάννα Μπράτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την εκπαιδευτική της πορεία με καλλιτεχνικές σπουδές, όπως ο σχεδιασμός θεατρικού κουστουμιού, η μικρογλυπτική, η κατασκευή μαριονέτας και το χειροποίητο κόσμημα. Η καλές Τέχνες ήταν και παραμένουν πάντοτε το πάθος της, συνεχίζοντας να αποτελούν ακόμη εργαλείο για την αποτύπωση της έμπνευσής της, μέσα από τη φωτογραφία και την Τέχνη της κινησιοθεραπείας. Το 1987 ξεκίνησε η έρευνα και ενασχόλησή της με την ενέργεια και τη δυναμική των κρυστάλλων, κάτι που την οδήγησε στην επαγγελματική σπουδή της Κρυσταλλοθεραπείας. Από το 1991 εξασκεί επαγγελματικά την Κρυσταλλοθεραπεία, ενώ έχει διδάξει από Κρυσταλλοθεραπεία στο κολλέγιο της NHS και σε διαφορετικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την ακαδημαϊκή της δραστηριότητα, διδάσκοντας την τέχνη της Θεραπευτικής Κρυσταλλοθεραπείας στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Travelling light: Τransformation and Kundalini Yoga

Ενα μικρό ταξίδι προς το φως με τη βοήθεια των εργαλείων της Kundalini Yoga. Επιβίωση και ένωση/σύνδεση, σεξουαλικότητα και πνευματικότητα, ασυνείδητο και συνειδητότητα του υπάρχειν. Επιτρέπω στη δύναμη του Har και του Ong να εκφραστεί ως δημιουργικότητα, έμπνευση, αγάπη, αναπνοή. Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι η πυξίδα της kriya, ο άνεμος της πραναγιάμα, η δόνηση του μάντρα, ο νέος χάρτης του διαλογισμού. Εσωτερική γεωγραφία και οκτώ τρόποι να κατανοήσεις το νέο όμορφο Εγώ/Εμείς σου.

 

Φρόσω Ματσούκα

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και μένω μέχρι σήμερα. Σπούδασα γραφικές τέχνες στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ και εργάστηκα πολλά χρόνια στον τραπεζικό χώρο στην Ελλάδα και σε μεγάλο οργανισμό στο εξωτερικό. Φοίτησα στην «Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής» και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πάνω σε διάφορες εναλλακτικές-συμπληρωματικές θεραπευτικές μεθόδους (NLP, EFT, Συστημική αναπαράσταση, μασάζ, σιάτσου, ανθοϊάματα, creative healing). Ασκήθηκα σχεδόν 15 χρόνια στο tai chi chuan και είχα μια σύντομη γνωριμία με τη Hatha yoga. Από το 1995 ασχολούμαι με το Reiki (2nd degree) , τη ρεφλεξολογία και την αρωματοθεραπεία. Είμαι περήφανη εθελόντρια της Sapt Hellas (Stray Action, Pet Therapy) και, μαζί με όλη την ομάδα, βάζουμε ένα μικρό πετραδάκι για να γίνει λίγο καλύτερη η ζωή των παιδιών και των ζώων. Η Kundalini Yoga, το 2009, ήταν ταυτόχρονα αποκάλυψη και δώρο για μένα. ‘Ετσι εκπαιδεύτηκα, με δασκάλους τον Atma Singh και την Atma Kaur. Σήμερα, ως πιστοποιημένη δασκάλα, διδάσκω kundalini yoga και η επιθυμία μου είναι να μοιραστώ αυτό το δώρο με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Το καλοκαίρι του 2013, στη Γαλλία, συναντήθηκα με τον εξαιρετικό δάσκαλο Willem Wittstamn, ιδρυτή της «Kundalini over 50»και εκπαιδεύτηκα μαζί του. ‘Εκτοτε, τα μαθήματα σε καρέκλα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της διδασκαλίας. Και έτσι, όλοι μπορούν να κινούνται, να αναπνέουν, να τραγουδούν, να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της σπουδαίας αυτής άσκησης.

Μηνάς Ραφαηλίδης: Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ. Εχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Ηatha Yoga 200 ωρών στο Αthens Yoga, βασισμένο στις αρχές ευθυγράμμισης της Anusara Yoga, και το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Kundalini Yoga 200 ωρών της Κaram Kriya. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια kids yoga με τη Cheryl Crawford (Grounded Kids) και με τη Siri Arti (Starchild), βασισμένα και τα δύο στην Kundalini yoga. Επίσης έχει παρακολουθήσει διαφορα workshops με τον Martin Kirk, τον Carlos Pomeda, τον Todd Tessen και τον Αlessandro Ortona. Η πρώτη του επαφή με τη yoga ήταν πριν από 15 χρόνια και ως σήμερα ασκείται συστηματικά σε διάφορα είδη (hatha/anusara, kundalini, vinyasa, ashtanga). Είναι συνιδρυτής με τον Σωτήρη Ζλατίντση του Sankalpa Yoga Center (Αισχύλου 10, Περιστέρι).

Dhyana Yoga

Η Dhyana Yoga είναι μια πρακτική που έχω εμπνευστεί μέσα την εμπειρία και την έρευνά μου σχετικά με τις παραδοσιακές διδασκαλίες κι έχει σαν τελικό προορισμό τη διαλογιστική κατάσταση. Συνδυάζει στοιχεία από την παραδοσιακή διδασκαλία της Hatha Yoga του Krishnamacharya και προσκαλεί τους ασκούμενους να εφαρμόσουν στην πράξη τη νοητική απόσυρση (Pratyahara) & τη νοητική εστίαση (Dharana) ώστε να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την διαλογιστική εμπειρία (Dhyana). Τίποτα δεν είναι δεδομένο κι όλα είναι πιθανά όταν πορεύεσαι προς το διαλογισμό. Η πρακτική περιλαμβάνει asanas, pranayama & τεχνικές νοητικής εστίασης (Dharana). Σας περιμένω με μεγάλη χαρά να εξερευνήσουμε μαζί Σώμα, Νου και Πνεύμα.

 

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Είμαι ο ιδρυτής του Yoga House από το 2006 και είμαι εγγεγραμμένος στην Yoga Alliance (USA) σαν E-RYT 500 & Lead Trainer στα προγράμματα Βασικής (RYS200) & Ανώτερης (RYS300) Εκπαίδευσης Δάσκαλων Yoga του Yoga House. Έχω παρακολουθήσει τρία εκπαιδευτικά προγράμματα Basic & Advanced Yoga Teacher Trainings και πολλά σεμινάρια που συνολικά ξεπερνούν τις 1200 ώρες εκπαίδευσης. Μέσα από τη πρακτική μου έχω συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο δώρο που μας δόθηκε σε αυτή τη ζωή είναι η Αναπνοή. Μια μοναδική «γέφυρα» που συνδέει Σώμα, Νου και Πνεύμα. Έτσι είχα την έμπνευση για ένα λογοπαίγνιο, που μπορεί να συμβεί μόνο στην ελληνική γλώσσα (!) και χαρακτηρίζει τον τρόπο που προσεγγίζω σήμερα την πρακτική μου: «Η Ασάνα ξεκινάει από την Ανάσα». Από αυτό το σημείο εκκίνησης, επιδιώκω να ευθυγραμμίσω την γήινη/υλική με την θεϊκή/πνευματική υπόσταση μου και αναζητώ κάθε φορά νέες ισορροπίες ανάμεσα στην Προσπάθεια και την Προσδοκία. Διδάσκω με πρόθεση να βοηθήσω τους ασκούμενους να ανακαλύψουν τον δικό τους δρόμο προς την αυτογνωσία με σεβασμό στις αρχές της Ahimsa (μη-βία) και της Satya (ειλικρίνεια). Όπως έλεγε ο Γαλιλαίος: «Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του».

Aναζητώντας την εσωτερικότητα μέσω της εξωτερικής ευθυγράμμισης
Γνωριμία με την Iyengar yoga. Λίγα λόγια για τον BKS Iyengar και το σύστημα διδασκαλίας που ο ίδιος ανέπτυξε. Θα ακολουθήσει ένα κλασικό μάθημα Iyengar που θα περιλαμβάνει άσανας από όλες τις ομάδες (όρθιες, ανεστραμμένες, καθιστές, κάμψεις προς τα εμπρός και προς τα πίσω, στροφές), έτσι ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν μία σφαιρική εικόνα γύρω από αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας που εστιάζει στη σωστή ευθυγράμμιση και στάση του σώματος, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια της επίγνωσης.

 

Χρήστος Παύλου.

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1950. Σε ηλικία 23 ετών έρχεται σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα με το Karate Shotokan. Μετά από πολυετή εκπαίδευση και διδασκαλία παίρνει το 3ο Νταν, δίπλωμα προπονητή και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 1985 έρχεται σε επαφή με την Iyengar yoga, μία μέθοδο άσκησης που τον ενθουσίασε. Μετά από πολλά εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αγγλία, όπου γνώρισε και φοίτησε δίπλα σε αξιόλογους δασκάλους, το 1992 επισκέπτεται το Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute στην Πούνε της Ινδίας και ως μέλος της αγγλικής ομάδας παρακολουθεί επί έναν μήνα το τελευταίο εντατικό τμήμα εκπαίδευσης δασκάλων και αφοσιωμένων μαθητών με δάσκαλο τον BKS Iyengar. Το έτος 2000 η Ιταλίδα δασκάλα Bianca Strens, που επί πέντε χρόνια επισκέπτονταν την Ελλάδα για εκπαίδευση, τον προτείνει στην ιταλική ομοσπονδία για εξετάσεις και παίρνει τα δύο πρώτα βασικά διπλώματα της Iyengar, τα Introductory I & II. Σήμερα κατέχει το Junior Intermediate III, συνεχίζει την προσωπική του εξάσκηση, και διδάσκει συστηματικά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.


Χάρις Λυρώνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάη του ’69. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας και άσκησε το επάγγελμα της μεταφράστριας για 14 συνεχή χρόνια, ώσπου η γιόγκα εμφανίστηκε στη ζωή της σαν ευλογία. Πιστοποιήθηκε ως δασκάλα της μεθόδου Iyengar από το ΙΥΑUK (Iyengar Yoga Association U.K.) και τον Σεπτέμβρη του 2006, σε συνεργασία με τον δάσκαλο και συνοδοιπόρο της Χρήστο Παύλου ίδρυσε τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Σάκτι και το Shakti Yoga Studio, όπου διδάσκει Iyengar yoga, ενώ παράλληλα διοργανώνει oμιλίες σχετικά με τον ινδικό πολιτισμό, μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας, καθώς και yoga retreats στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα κατέχει το δίπλωμα Junior Intermediate IΙ, και παρακολουθώντας μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας κοντά στον Δρ. Δημήτριο Βασιλειάδη, ακολουθεί με αφοσίωση το προσωπικό της dharma και πορεύεται αεί διδασκόμενη.

Εισαγωγή στη Αστανγκα Γιογκα

Εισαγωγικό μαθημα για αρχάριους αλλά και για τους προχωρημένους μαθητές που θέλουν να εμβαθύνουν στη λεπτομερή κινητική ανάλυση των βασικών αρχών της Αστανγκα Βινυασα Γιόγκα.

 

Η Χριστίνα Καρυτινού είναι αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια της Αστανγκα Βινυασα Γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο.Τα τελευταία 30 χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή της στη πρακτική, διδασκαλία και στην μετάδοση της μεδοθου.

Θεραπευτική Γιόγκα

Η Hatha Yoga είναι η yoga που γεφυρώνει τις αντιθέσεις. Θεωρείται το παλαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης στον κόσμο. Εδώ βρίσκονται οι ρίζες της ψυχοφυσιολογίας. Είναι κομμάτι της εναλλακτικής ιατρικής, εξαδέλφη της Ayurveda. Θεωρεί τον άνθρωπο τρισυπόστατο: ψυχή – νους – σώμα.
Η όποια ανισορροπία ανάμεσα στις υποστάσεις έχει ως αποτέλεσμα την αρρώστια. Έτσι η yoga μέσα από μια διαδικασία στάσεων και αναπνοών συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των υποστάσεων. Το κλειδί πάντα είναι η αναπνοή. Όσοι ασκούνται συστηματικά έχουν άμεσα οφέλη και βαθύτερες ευεργεσίες ακόμη και σε επίπεδο προδιαθέσεων του οργανισμού.
Μέσα από την ‘παιδαγωγική yoga χωρίς βία’ αποκτάμε μεγαλύτερη επιδεξιότητα, αίσθηση του μέτρου και της οικονομίας και μεγαλύτερη συνειδητότητα πάνω στο ψυχοσωματικό μας όργανο.

Ο Πάνος Δερβίσης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Ασχολείται με τη yoga από το 2000. Διδάσκει θεραπευτική yoga σε ομάδες και ατομικά. Είναι εκπρόσωπος του International Yoga Foundation την Ελλάδα και την Κύπρο και πιστοποιημένο μέλος του H.Y.A.

Therapeutic Yoga Level II

θα χρησιμοποιήσουμε στάσεις σώματος βασισμένες στη γιόγκα (asana), αναπνευστικές τεχνικές (pranayama), τεχνικές συγκέντρωσης (διαλογισμός), οπώς επίσης χρήση ύμνων και ήχων (mantras). Σκοπός να αισθανθεί ο ασκούμενος ανακουφισμένος απο πόνους, να νιώσει ευεξία και ταυτόχρονα να φθάσει στο σημείο κορύφωσης του χωρίς να εξαντληθεί. Βελτιώνει τη στάση του σώματος, απομακρύνει τις εντάσεις και μειώνει τους πόνους απο τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις και σταδιακά αυξάνει την ευλυγυσία. H θεραπευτική γιόγκα αποτελεί μια μέθοδο άσκησης που είναι ήπια, ασφαλής και προσαρμοζόμενη στις ατομικές ανάγκες και ικανότητες του κάθε ασκούμενου.

H Φωτεινή Mπήτρου είναι Kαθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και ιδιοκτήτρια του Kouros studio στην Αίγινα. Ίδρυσε το 2004 την ομάδα κλασικού αθλητισμού (στίβου) Αίγινας (Ο.Α. ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ), στην οποία ήταν πρόεδρος για 5 χρόνια. Ασχολήθηκε επί 12 συναπτά έτη με τον κλασσικό αθλητισμό (800μ-1.500 μ.) και ήταν πρωταθλήτρια στίβου με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη Yoga με μαθήματα, ομιλίες, παρουσιάσεις και retreat. Διδάσκει Hatha, Restorative και Vinyasa Yoga και είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga RYT-200.

Μήπως είστε ιδιοφυΐα και δεν το ξέρετε;

Είναι γνωστό ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι τεράστιες, σε βαθμό τέτοιον που αδυνατεί σήμερα η επιστήμη να προσδιορίσει ούτε κατά προσέγγιση τι πραγματικά θα μπορούσε να κάνει ένας καλά εκπαιδευμένος εγκέφαλος. Όταν μιλάμε όμως για εκπαίδευση ανακαλύπτουμε μάλλον τα λάθη που κάνουμε με αυτήν και όχι τι πραγματικά θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Ο εγκέφαλος μας δέχεται 400 δις bytes (ερεθίσματα) το δευτερόλεπτο αλλά αξιοποιεί 2000 μόνο από αυτά. Αυτό που μας χρειάζεται πλέον είναι να αντιληφθούμε πως λειτουργεί αυτό το καταπληκτικό όργανο-κομπιούτερ και να το προγραμματίσουμε για να μας δώσει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στη διάλεξη θα μάθετε πως μπορείτε να εκπαιδεύσετε καλύτερα τον εγκέφαλο σας για να είναι δημιουργικός και να σας λύνει κάθε πρόβλημα.

 

Ο Παναγιώτης Μεταξάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, όπου πήγε και σχολείο και αποφοίτησε από το Εμπορικό Γυμνάσιο Αργοστολίου. Στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το 1985 ολοκλήρωσε έναν κύκλο σπουδών (4 χρόνια) στην Ατομική Ψυχολογία. Το 1995 πήρε το Doctora του στον Ψυχοπροσανατολισμό από το Ινστιτούτο Ψυχοπροσανατολισμού, για τις μελέτες του στο E.S.P. Έχει διδάξει ψυχολογία πωλήσεων σε αναγνωρισμένες σχολές Μάνατζμεντ- Μάρκετινγκ. Είναι συγγραφέας 3 βιβλίων που έχουν εκδοθεί στα Ελληνικά, Βουλγάρικα και σύντομα στα Τούρκικα. Από φοιτητής ξεκίνησε τις εκδοτικές του δραστηριότητες και σήμερα είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος σε 3 μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα (ΧΑΡΛΕΝΙΚ Α.Ε. Arlekin Bell, ΑΙΝΟΣ Ε.Π.Ε., ΑΛΚΥΩΝ Ο.Ε.). Είναι επίσης ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κεφαλονιά. Το 1977 παρακολούθησε για πρώτη φορά το σεμινάριο της Μεθόδου Silva και για 5 χρόνια ήταν πρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων. Το 1985 εκπαιδεύτηκαν στο Λαρέντο του Τέξας από τον ίδιο τον Jose Silva μαζί με την γυναίκα του σαν παρουσιαστές της Μεθόδου. Είναι από τους περισσότερο βραβευμένους παρουσιαστές της Μεθόδου σ’ όλο τον κόσμο κερδίζοντας 3 φορές το President Cup τη μεγαλύτερη διάκριση μεταξύ των παρουσιαστών και 2 φορές το World Cup. Έχει επίσης τιμηθεί για τις υπηρεσίες του προς τους αποφοίτους με το Special Achievement Award. Το 1992 διοργάνωσε με τη σύζυγο του στο Ζάππειο Μέγαρο το ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «Η Δύναμη του Νου» στην Αθήνα με συμμετοχή των Jose Silva, Uri Geller, Cleave Baxter, Robert Stone, Tag Powell, Rosa Rivas και Burt Goldman. Το 1994 δημιούργησε το πρόγραμμα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής για σωματική και πνευματική αποτοξίνωση σ’ ένα όμορφο κτήμα 300 στρεμμάτων που έχει στην ΚΡΙΤΟΝΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια διασημότητες του χώρου της NEW AGE όπως Jose Silva, Deepak Chopra, Uri Geller, David Furlong, John Neate, Robert Stone, Burt Goldman κ.α.. Έχει δημιουργήσει 3 διήμερα σεμινάρια τα οποία διδάσκει: GALAXY σεμινάριο αυτοβελτίωσης και πνευματικής εξέλιξης GRADUATE ανώτερο σεμινάριο των Αποφοίτων ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ σεμινάριο πωλήσεων Και 5 ημερήσια εργαστήρια (εξάωρα): Στρες Management Σκέψου και Γίνε Πλούσιος Βελτιώστε τις σχέσεις σας Απαλλαχτείτε από τα περιοριστικά σας πιστεύω Παρουσιάζει ακόμη τα ανώτερα σεμινάρια της Μεθόδου: Ultra (Θεραπευτικό) HYPNOVISION (Σεμινάριο εκπαίδευσης υπνωτιστών) Μετέχει με τη σύζυγο του στο 15μελές Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Μεθόδου Silva. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Βαγενά και έχουν 4 παιδιά και 2 εγγόνια.

Διαλογιστική Ιεροτελεστία για την εξουδετέρωση του αρνητικού κάρμα

Τα Pujas, οι ιεροτελεστικοί διαλογισμοί , μας δίνουν την δυνατότητα να βιώσουμε πιο εύκολα υψηλές καταστάσεις την συνειδητότητας και να καταφέρνουμε κβαντικά άλματα εξέλιξης εξουδετερώνοντας το αρνητικό περιοριστικό κάρμα , προϋπόθεση για την εκδήλωση του ανώτερου πεπρωμένου μας για ευτυχία και εξέλιξη σε αυτήν την ζωή. Ο Υψηλός διαλογισμός μας δινει πρόσβαση στο υπερσυνειδητό , το επίπεδο της Χάρης, όλων των δυνατοτήτων από όπου υλοποιούμε τους στόχους μας. Οι πνευματικές Ιεροτελεστίες φέρουν υψηλές Θεϊκές δονήσεις στα ενεργειακά σας πεδία, εξαγνίζοντας τα και προσφέροντάς σας μια δυνατή ώθηση για την πρόοδό σας , συγχρονίζοντας μας με τις ανώτερες ευνοϊκές ενέργειες του Σύμπαντος. Οι ιεροτελεστίες φέρνουν εύνοια και μας απελευθερώνουν από ψυχικά μπλοκαρίσματα του παρελθόντος. Οι υψηλές διαλογιστικές διαδικασίες μπορούν να αφυπνίζουν την Κουνταλινη Σακτι που είναι η ενέργεια της εξέλιξης και της πνευματικής ανόδου μέσα μας και μια δύναμη που υποστηρίζει υψιλά επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει και μέσα από το Shaktipat μέσα από έναν δάσκαλο που έχει ήδη την δραστηριοποίηση αυτή. Η πνευματική τελειότητα προέρχεται όταν καταφέρνουμε να αφυπνίσουμε την Κουνταλινη και να την φέρνουμε στην εβδόμη τσακρα.

Ichashaktiananda Δασκάλα Γιόγκα και Ταντρικής Παράδοσης Εκπαίδευση σε πολλαπλές μορφές Γιόγκα : Χάθα, Ζνανα και Ραζα Γιόγκα , με ανωτέρου επιπέδου Μύστες όπως και στην Πνευματική Παράδοση του συστήματος Ταντρα Γιόγκα , Υψηλές Μυήσεις Βουδιστικής γιόγκα , Kalachakra και Powa . Συνολική εμπειρία στον τομέα της διδασκαλίας του συστήματος γιόγκα και ενεργειακών θεραπειών : πάνω από 20 χρόνια Είναι ιδρυτικός μέλος στο «Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος» . Ο στόχος της ζωής της, πέρα από την εφαρμογή της υψηλότερης πνευματικότητας, είναι η συμμετοχή σε δραστηριότητες για το συλλογικό καλό και την εξέλιξης της κοινωνίας σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας. Ίδρυσε την « Σχολή Εξέλιξης », μια σχολή για γιόγκα , πνευματική εξέλιξη και εναλλακτικές θεραπείες την οποία διευθύνει πάνω από 15 χρόνια όπου διδάσκεται ένα σύστημα Γιόγκα και υψηλού διαλογισμού δομημένο σε 7 έτη εξέλιξης και διδασκαλίας, που εμπεριέχει δυνατές τεχνικές για την Κουνταλίνι, την παράδοση Τάντρα γιόγκα και ανώτεροι διαλογισμοί σύνδεσης με την πνευματική καρδιά για τον συντονισμό με την αιώνια θεϊκή ψυχή μας. Μέσα από την πολύχρονη πνευματικής πρακτικής της, απέκτησε την ικανότητα μετάδοσης υψηλής πνευματικότητας και αφύπνισης της Κουνταλίνι Σάκτι στους μαθητές, την Shaktipat. Συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με το ταντρικό της ταίρι, επίσης εκπληκτικός δάσκαλος με τεράστιο δυναμικό, υψηλή πνευματικότητα και φωτεινότητα ο Νικόλας Καλογερόπουλος, δημιουργώντας μαζί ένα ενεργειακό πεδίο αρμονίας , αγάπης και πνευματικής ομορφιάς που φέρνει εύνοια και φως.

Βιωματικό Σεμινάριο Raja Yoga

Ραντζα Γιόγκα (ο ανώτατος) η αλλιώς Αστανγκα Γιόγκα (το οκταπλό μονοπάτι) είναι η Γιόγκα του Πατάντζαλι.. Η προχωρημένη εκπαίδευση στην Γιόγκα δεν μπορεί να είναι απλώς προχωρημένες ικανότητες στην εκτέλεση η στην διδασκαλία των asanas (στασεις – σωματικές ασκήσεις)… Το πιο σημαντικό, για έναν  εξελιγμένο ασκούμενο ή δάσκαλο της Γιόγκα και μάλιστα της Γιόγκα του Πατάντζαλι είναι να έχει μια βαθύτερη γνώση και κατανόηση όλων των επιπέδων της Γιόγκα και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα των 8 βημάτων (Γιάμα και Νι Γιάμα, Ασανα, Πραναγιάμα (και τα πέντε κλειδιά με τα οποία ξεκλειδώνουμε το ενεργειακό μας σώμα), Πρατιγιαχάρα (έλεγχος των αισθήσεων), Ντάρανα (προσπάθεια για συγκέντρωση), Ντιγιάνα (διαλογισμός), Σαμάντι (η κορυφαία εμπειρία της ενότητας)… Επίσης να έχει μια βαθιά και επιστημονική – μη δογματικά προσέγγιση στην φιλοσοφία της Γιόγκα απαλλαγμένη από τα στοιχεία της Ινδικής κουλτούρας και των τοπικών θρησκειών… Έλατε να πούμε δύο λόγια για αυτόν τον δρόμο και να κάνουμε μαζί asana – pranayama –  διαλογισμό και βαθιά χαλάρωση με τεχνική Γιόγκα Νίντρα

Ο Ανδρέας Προβελέγγιος διδασκε Φυσική Αγωγή και Αγωγή Υγείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση απο το 1994. Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ΑΡΙΣΤΑ . Διδάσκει παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα, Ρατζα Γιόγκα και Διαλογισμό απο το 1990 (πάνω απο 25 χρόνια και 10.000 διδακτικές ώρες). Ειδικότερα με την Raja & Hatha Yoga ασχολείται απ το 1986 με πρώτο του δάσκαλο τον Robert Najemy. Scientific and Academic Director of Yoga & Budo Center. (Κέντρο Δια Βίου μάθησης 1 – σχολή εκπαίδευσης δασκάλων Χαθα και Ράντζα Γιόγκα  200 – 300 & 500 ωρών Y.A. (U.S.A) & Y.A.I (INDIAN) / Professor of Physical and Health Education.  / Master Transformational Yoga & Meditation Teacher – Master Level 500h of  Y.A.I.(Indian) / Full teaching member of Yoga of I.Y.T.A. since 1991./ Ε– RYT 200h & 500h Yoga Alliance (U.S.A.)/ Founding member of the Hellenic Yoga Association. / Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Εκπαιδευτών Χάθα ΓιόγκαΑντ/δρος της υπό σύσταση Ομοσπονδίας Γιόγκα Ελλάδος. Είναι κάτοχος του Master στο Ρείκι… Απόφοιτος του εξαετούς σεμιναρίου «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ» του Robert Najemy, της «ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ» του Ψυχολόγου Θεοφάνη Μπούκα και της «ΑΥΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ» του Νευρολόγου – Ψυχίατρου Ξενάκη…Υπήρξε αθλητής στον κλασσικό αθλητισμό όπου κατέκτησε 8 βαλκανικά μετάλλια (ένα χρυσό) και πολλές διεθνείς διακρίσεις με καλύτερες, την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρώπης Bruno Zauli το έτος 1983 και την όγδοη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων το 1979. Πέτυχε πέντε πανελλήνια και ένα βαλκανικό ρεκόρ.

Relaxing Hatha yoga with live Hang Drum

Ένα μάθημα Hatha yoga ωφέλιμο για κάθε ασκούμενο στην yoga. Θα αναπνεύσουμε αργά και βαθιά. Θα παρατηρήσουμε το σώμα μας μέσα στις θέσεις προσπαθώντας να οξύνουμε την επίγνωση μας.Θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να αφεθεί στις θεραπευτικές μελωδίες του Ηang Drum.

Σοφία Σαπρίκη
Η αγάπη της για τη yoga ξεκίνησε το 2007 κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έκτοτε, έχει έρθει σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga και έχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Hatha Υoga 200 ωρών και Raja Υoga 300 ωρών με διεθνή αναγνώριση από την International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.), και τη Yoga Alliance.Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια πάνω στη Kids Υoga, στη yoga για άτομα με ειδικές ανάγκες, και στη Υin Υoga. Από το 2011 διδάσκει Ηatha Υoga σε ενήλικες και παιδιά, με κίνητρο την αγάπη της απέναντι στο ιδιαίτερο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας που ονομάζεται yoga, και ωθούμενη από τις θετικές επιδράσεις και αλλαγές που η ίδια βιώνει καθημερινά.
Πάνος Σαμαράς:
Ο Πάνος ήρθε σε πρώτη επαφή με τη yoga το 1999. Τα ακόλουθα χρόνια ασκήθηκε σε διάφορα συστήματα της yoga όπως η Ashtanga Vinyasa, Satyananda,Hatha, και Αerial. Tο 2014 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών με τον Ανδρέα Προβελέγγιο και τη Χρύσα Μπάμπαλη, και το 2015 το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Raja Yoga 300 ωρών. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος RYT 500h Yoga Alliance USA, RYT 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga of I.Y.T.A. Ο λόγος που επέλεξε να διδάξει yoga είναι η αλλαγή που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει συνεχώς στη ζωή του μέσα από το οκταπλό μονοπάτι της yoga. Πιστεύει ακράδαντα πως η yoga είναι πιθανώς το πιο βαθιά ανθρωποκεντρικό φιλοσοφικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί, και πως η ενασχόληση με τη yoga είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του.

Synergy yoga

Μια συνεργεία απο χάθα γιογκα με props,agashtsments,vinyasa,pranayama και yoga nidra.

 

Άννα Καπετάνιου Fox

Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το 2000. Αγαπώ βαθιά αυτό που κάνω και έχω πάθος να ματαδίδω αυτή την αγάπη και να προσπαθώ σκληρά ώστε κάθε μαθητής μου να φεύγει από το μάθημα πιο δυνατός τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.Η πρώτη επαφή μου με την yoga ήταν στην ηλικία των 8 ετών. Τα οφέλη που απέκτηςα μέσα από την yoga ήταν τόσο σημαντικά, που αποφάσιςα να μοιραστω αυτή την εμπειρία και με άλλους. Από το 2000, έχω πραγματοποίηση πάνω από 18,000 ώρες διδασκαλίας, εχω μαθητεύσει κοντα σε πολυ καλούς δασκάλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Pattabi Jois , Manju Jois, Sri.V.Sheshadri,Λιντα Καπετανιου, Χριστινα Καρυστινού και σεμινάρια αυτογνωσίας Αρμωνικη ζωή , Self knowledge Pream Rawat απο το 2002, φιλοσοφική σχολή Όμιλος μελετών και αλλά πολλα σεμινάρια μέχρι και σημερα

Γιόγκα για όλους

Sitaram Yoca Centre- Χρήστος Παγίδας & Αλόιζια Μοσχοβάκου

Κάρμα Γιόγκα

Η Φιλοσοφία της κάρμα γιόγκα και η πρακτική της εφαρμογή. Ο νόμος του Κάρμα ή της Δικαιοσύνης, είναι αυτός που θέτει τα όρια στην ανθρώπινη μονάδα, όρια που αποτελούν τον περιορισμό της δράσης της ως προς την εξάπλωση του ανήθικου και εγωιστικού στοιχείου της. Η υπακοή στον Παγκόσμιο Νόμο της Δικαιοσύνης και η εφαρμογή του αντανακλά και καλλιεργεί σε κάθε Μονάδα στο σύμπαν, αυτό που λέμε ήθος.Η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος δημιουργεί και διαμορφώνει το δικό του πεπρωμένο, ότι είναι ο μόνος που κινεί τις αιτίες για τη δική του ευτυχία και δυστυχία.Σε μια ζωή σπέρνει και στην επόμενη θερίζει. Κατ’αυτόν τον τρόπο, ο νόμος του Κάρμα τον κατευθύνει στο διηνεκές. Είναι… «Ο Υπέρτατος Νόμος του Σύμπαντος, η πηγή, η αρχή όλων των άλλων Νόμων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη Φύση. Κάρμα είναι ο αλάθητος Νόμος, που προσαρμόζει το αποτέλεσμα στην αιτία, στο φυσικό, νοητικό και πνευματικό πεδίο του Είναι. Δεν υπάρχει αιτία, από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή, από την αναταραχή των κόσμων μέχρι την απλή κίνηση του χεριού μας, που να μένει χωρίς το αποτέλεσμά της

Ελένη-Ανάντα Κοσσυφίδου είναι υπεύθυνη του Ομακοείου Παλαιού Φαλήρου, εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα με 25ετή εμπειρία, με εξειδίκευση πάνω στα συστήματα Κρίγια Γιόγκα, Ράτζα Γιόγκα, Κάρμα, Γιόγκα, Γκνανι Γιόγκα και Εσωτερική Φιλοσοφία. Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλαδας” Δίδαξε σε επιμορφωτικά προγράμματα του λαϊκού πανεπιστημίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών Γιόγκα Φιλοσοφία της Γιόγκα. Πιστεύει πως μέσα από τον προβολέα της Γνώσης, αποκτά την δυνατότητα ο άνθρωπος να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης …..και πως η ευτυχία και η δυστυχία που συναντάει δεν είναι παρά βήματα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο ο άνθρωπος στάλθηκε πάνω σ’ αυτή τη γη…

Τα 4 Φιλοσοφικά μονοπάτια της Γιόγκα

Το πρώτο έχει φιλοσοφικό υπόβαθρο και περιέχει όλη την βασική διδασκαλία του Σουάμι Βιβεκάναντα και τον διαχωρισμό στα 4 μονοπάτια της Γιόγκα. – 

Το δεύτερο εμπεριέχει όλη τη γνώση της Πράνα, θεωρητική και πρακτική, όλες τις τεχνικές πραναγιάμα βήμα -βήμα και την επίγνωση της Πράνα (πράνα βίντυα). 

Το τρίτο σεμινάριο είναι ένας συνδυασμός της αρχαίας επιστήμης της γιόγκα με σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους (Γκεστάλτ, Focusing,Γνωσιακή μέθοδος), με στόχο την Αυτογνωσία και τον αποσυμβολισμό του Εαυτού.

 

Γνωριμία με τη Γιόγκα το 1992 ,με το θεραπευτικό σύστημα bien tempere της Εύας Ρουσπώλ,μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.Μαθητεία δίπλα στη Λήδα Santala στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα (1995-2003) και στη Σατυανάντα Γιόγκα (1997-2005), όπου ολοκλήρωσε τις Γιογκικές Σπουδές στο Σατυαναντάσραμ ( Ιανουάριος-Οκτώβριος 2001). Διετής εκπαίδευση στη Yoga Sivananda και διδακτική επάρκεια (2001-2003).Διδακτική επάρκεια Χάθα Γιόγκα από την Σχολή ”Χείρων Κένταυρος” (2005-2006). Εξειδικευμένα σεμινάρια ( Γιόγκα για εγκύους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, με μυοσκελετικά προβλήματα, για την τρίτη ηλικία,για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Θιβετανική Γιόγκα κλπ).Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Πλήρες διδακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δασκάλων Γιόγκα (IYTA) ,USA και India Alliance. Διδασκαλία στη Γιόγκα από το έτος 2001, κυρίως στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα , αλλά και με σεμινάρια για τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Γιόγκα, Νάντα Γιόγκα με Μάντρας και Κίρτανς,Chakras Balancing,Τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης και Διαλογισμούς Θεραπείας,Αυτογνωσίας και Ανώτερης Συνειδητότητας.Ιδρύτρια της Ομάδας ”Γνώθι Σαυτόν”.Συνεχής εμβάθυνση στην Ανατολική Σκέψη και την Ινδική Φιλοσοφία με ομάδες μελέτης και επιμόρφωσης,πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια κλπ.