Μαθήματα

 Bhangra & Kirtan με την Αναστασία Siri Santokh Kulenko & τον Παναγιώτη Μαυρομμάτη

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης μας θα μετασχηματίσουμε, θα γειώσουμε τις ενέργειες μας και θα μοιραστούμε την χαρά με το χορό Bhangra που προέρχεται από την Βόρεια Ινδία. Ο Yogi Bhajan το έχει εντάξει στη διδασκαλεία της Κουνταλίνι Γιόγκα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες: τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί το μεσημβρινό της καρδιάς, ενισχύει το λεμφικό σύστημα, δυναμώνει την αντοχή του οργανισμού, οξυγονώνει το σώμα και τον εγκέφαλο, προάγει αισθήματα ευχαρίστησης. Θα συνεχίσουμε με Κίρταν. Θα τραγουδήσουμε μαζί μάντρα, ιερούς στίχους από την παράδοση της Κουνταλίνι Γιόγκα. Το Κίρταν ωφελεί το ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον: προάγει μια αίσθηση νοητικής γαλήνης και χαράς, απελευθερώνει από τα καταπιεσμένα συναισθήματα, από το άγχος, τους φόβους, την κατάθλιψη, “ανοίγει την καρδιά” και εξαγνίζει την ατμόσφαιρα. Οι μελωδίες αυτές είναι καρπός τις σύμπραξης μας των τελευταίων 5 χρόνων, που με πολύ αγάπη θα μοιραστούμε μαζί σας

 

 

Ξεπερνώντας το Φόβο Δημιουργώ Ζωή με την Swaranjeet Μανταλένα Κουνινή

Φόβος… φοβάμαι… νιώθω ανήμπορος… συρρικνώνομαι… χάνω τη δύναμή μου.

Ο φόβος είναι η προσπάθεια του νου να ελέγξει τα πάντα.
Ένας τρόπος να αντιμετωπίσω τους φόβους και τα προβλήματα που πηγάζουν απ’ αυτούς, είναι να καλλιεργήσω την επίγνωση, και την επαφή μου με το εσωτερικό μου κομμάτι που παρατηρεί και γνωρίζει.
Η αφοβία είναι μια ποιότητα του θεϊκού κομματιού.

Χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα εργαλεία της Kundalini yoga, έτσι όπως διδάχθηκε από τον Yogi Bhajan, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να απελευθερώσουμε τους φόβους μας, τοποθετώντας τους εαυτούς μας στην κατάσταση της υπέροχης διαύγειας, που ονομάζουμε Ψυχή ή Ανώτερο Εαυτό.

 

 

Empower your life by Jasjot Brenda Ai Yun

Empower your life to walk on the earth fearlessly. The fearlessness is to let go of the past, locate yourself within to expand and trust in universe within and without. Clearing the past makes you more intuitive and be able to hear the inner guidance. We will talk about the differences between men and women and challenges women are facing by nature and how yoga can help to connect the power within and clear the old patterns. Practical yoga skills will be learned in this class to practice after going home.

 

 

 

Chakras: η εσωτερική σου ισορροπία με τον Arvinder Ιάκοπο Νοβέντα Μενίν

Τα Τσάκρας είναι διάφορα ενεργειακά κέντρα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία του σώματός μας. Σε σωματικό επίπεδο αποτελούνται από πλέγματα αδένων και νεύρων, τα οποία επιδρούν ενεργειακά και σε πιο λεπτοφυές επίπεδο, καθώς επηρεάζουν διάφορες πτυχές του εαυτού μας. Η Kundalini Yoga μάς προσφέρει τεχνικές οι οποίες μπορούν να εξισορροπήσουν τη λειτουργία αυτών των ενεργειακών κέντρων, με άμεση επίδραση και στα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού. Αυτό μας βοηθάει στο να αποκτήσουμε μια βαθύτερη εσωτερική ισορροπία και μια ανανεωμένη αίσθηση του εαυτού μας.

 

 

How much you love ? – Μέτωπα αγάπης με την Anoop Μαρία Μυτιληναίου

Η Αγάπη δε φοβάται περιέχει την ανώτερη συχνότητα. Εκείνη που δε γνωρίζει ήττα .

Η Αγάπη είναι μια δύναμη , όχι μια αδυναμία .
Και υπάρχει ενα τεράστιο φορτίο πόνου αρκετές φορές στη αγάπη , που ονομάζεται πραγματικότητα .
Αυτο το φορτίο το σηκώνει η καρδιά .
Γιαυτό καλό ειναι η καρδιά να αντέχει …

Πόση αγάπη μπορεί να αντέξει καρδια σου ;

Υπαρχει μια σταθερή ισορροπημένη συχνότητα
Ελα να το μετρήσουμε !!!
Ελα να το βρούμε !!!

 

 

Energize your system με την Jai Joti Βασιλική Κονταράκη

Μια σειρά ασκήσεων που ενεργοποιούν και ενδυναμώνουν ολόκληρο το σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού : την καρδιά, το στομάχι, το συκώτι και τους ενδοκρινείς αδένες. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, το αίμα καθαρίζει και η σπονδυλική στήλη ευθυγραμμίζεται.

 

 

The art of equilibrium of the stomach – Η τέχνη της ισορροπίας του στομάχου με τον Bhagat Hari Σταύρο Τσάτσα

Το στομάχι μας είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό όργανο το οποίο ξεκινά η πέψη της τροφής. Το στομάχι είναι αυτό που στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για τον συντονισμό ολόκληρου του οργανισμού. Η καρδιά και ο εγκέφαλος εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του στομάχου. Όταν οι γιόγκι των αρχαίων χρόνων το ανακάλυψαν αυτό, ανέπτυξαν μια ολόκληρη επιστήμη διατροφής που περιελάμβανε νηστείες και ειδικούς συνδυασμούς τροφών. Το σετ ασκήσεων που θα διδαχθεί, δουλεύει με την εξισορρόπηση του στομάχου και απομακρύνει τον φόβο και την στεναχώρια από την προσωπικότητα.

 

 

Καλλιεργώντας Εσωτερική Ισορροπία-Creating Internal Balance με την Seva Simran K. Φρόσω Ματσούκα 

Οι ενδοκρινείς αδένες είναι οι φύλακες της υγείας και οι εκκρίσεις τους είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμή μας και για τη συναισθηματική μας ισορροπία. Από αυτές τις εκκρίσεις εξαρτάται και η χημική σύνθεση του αίματος. Αν αυτά τα δύο δεν λειτουργούν σωστά, δεν έχει καμιά σημασία πόσο ισχυρός ή πόσο όμορφος είσαι. Είσαι απλώς ένας ανάπηρος άνθρωπος.Yogi Bhajan

 

 

Crisis Kit: Τι να κάνεις όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις ! με τους  Basantpal Αλεξάνδρα Αργυριάδη & Guru Jiwan Αριστοτέλη Καραγκούνη

Διανύουμε μία περίοδο μεταμόρφωσης, γεμάτη προκλήσεις. Μία περίοδο που απαιτεί όλο μας το σθένος για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Και πρέπει να το αναζητήσουμε όχι στο εξωτερικό περιβάλλον, ούτε στους άλλους αλλά στον ίδιο μας τον εαυτό, να το ενδυναμώσουμε, να το αναπτύξουμε χρησιμοποιώντας τα δώρα/εργαλεία που μας δόθηκαν, ανοίγοντας το μικρό αλλά παντοδύναμο κουτί των πρώτων βοηθειών που όλοι κρύβουμε βαθιά μέσα μας. Και αυτό θα μας οδηγήσει στην αναζήτηση λύσεων , στη λήψη αποφάσεων. Σταματώντας την αντίδραση και δρώντας, χωρίς να γινόμαστε θύματα και να φρικάρουμε, χωρίς να απελπιζόμαστε και να χανόμαστε στο δράμα. Ας αδράξουμε τις ευκαιρίες, επιστρέφοντας στον βασικό μας πυρήνα, χρησιμοποιώντας την ήρεμη δύναμη της αναπνοής μας και ενεργώντας μέσα από τη διαίσθησή μας και όχι την παρόρμηση.

 

 

Total Balance Kriya με την Mahanraj Ρόζα  Ποιμενίδου

Αυτή η κρίγια ισορροπεί την αύρα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ,ενεργοποιεί τον μηχανισμό αποτοξίνωσης στο σώμα μας,συντονίζει άψογα τους μυς και ισορροπεί τέλεια τον εγκέφαλο. Μια εξαιρετική κρίγια για να νιώθεις συντονισμένος/η ειδικά αν έχεις να δράσεις γρήγορα,ξεκάθαρα,αποφασιστικά με σωστό διαχειρίσιμο, στα δρώμενα της ζωής σου καθώς σε απαλλάσσει ταυτόχρονα από εγκεφαλική κούραση και πνευματική τεμπελιά.

 

 

Κουνταλίνι Γιόγκα, σώμα & πνεύμα με τον Surya Deva Αλέξανδρο

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 75ΛΕΠΤΟ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ 4 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ.

 

 

Θεραπευτική της σπονδυλικής στήλης – Heal Your Back Now με την Satdeep Κωστάντζα Μανιατοπούλου

Η συνήθης στάση του σώματος, το ψυχολογικό προφίλ, το επίπεδο του στρες, ο ρουχισμός και οι ασκήσεις/δραστηριότητες που κάνουμε ή δεν κάνουμε, είναι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της σπονδυλικής μας στήλης. Τα περισσότερα προβλήματα που δεν είναι κληρονομικά ή από κάποιο ατύχημα, συνήθως προκύπτουν από συνδυασμό των παραπάνω παραγόντων. Η Κουνταλίνι γιόγκα αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο για τη διατήρηση μιας υγιούς και ευέλικτης σπονδυλικής στήλης, ούσα πλούσια σε ασκήσεις και διαλογισμούς που βελτιώνουν τη στάση του σώματος και τη διαχείριση του στρες.

Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε τρόπους “επανασύνδεσης” με την σπονδυλική μας στήλης. Θα διδαχθούμε διασκεδαστικά σωματικά παιχνίδια, μια kriya που χαλαρώνει και ενισχύει την σπονδυλική στήλη βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την ευελιξία της, μια ειδική πραναγιάμα, έναν οραματισμό με θετικές δηλώσεις για κάθε σπόνδυλο και έναν θεραπευτικό διαλογισμό. Μέχρι το πέρας αυτού του εργαστηρίου, ο συμμετέχων θα έχει αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει με την ίδια του την αναπνοή, την κίνηση και την πρόθεσή του στην σπονδυλική του στήλη.

 

 

Releasing the Elements με την Sat Akal Καλλιόπη Ριζοπούλου

Τι θέλουμε; Προσοχή. ΌΛη η καταστρεπτική συμπεριφορά και ο ανάρμοστος ανθρώπινος διάλογος υπάρχει επειδή επιθυμούμε την προσοχή – και την αποκτούμε συμπεριφερόμενοι είτε καλά είτε άσχημα, και αυτό προκαλεί άγχος. Χρειάζεται να κατανοήσουμε βαθιά ότι το να είσαι απελευθερωμένος από το άγχος είναι η πηγή ή το κλειδί για την ευτυχία. Με αυτό το κρίγια έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπος με τις τοξίνες σου και τα δηλητήρια του σώματός σου.
Αποτοξινώνοντας το σώμα δίνω χώρο στο νέο με την Gobind Ravi Άντρια Πρασίνου

Μέσα από την αποτοξίνωση του σώματος, δίνουμε χώρο στο νοητικό να δράσει και να μπορέσει να υποδεχθεί μια νέα συνθήκη. Όταν αυτό συμβαίνει γινόμαστε πιο ευέλικτοι και σταθεροί.Καθημερινά φορτίζουμε το σώμα μας με διάφορες τοξίνες και συσσωρεύουμε σκέψεις και πεποιθήσεις παραπάνω από αυτές που μπορούμε να διαχειριστούμε.Μέσα από αυτό το μάθημα θα αφήσουμε ότι είναι περιττό, για να νιώσουμε αναζωογονημένοι και ελαφρότεροι.

 

 

If you tolerate this, then your children will be next με τον Har Sevak Μηνά Ραφαηλίδη

Aν έχεις απομακρυνθεί από εκείνο το κομμάτι της καρδιάς όπου κατοικούν η αγάπη, η συμπόνια και η ανεκτικότητα και θέλεις να ανοίξεις ξανά αυτόν τον χώρο μέσα σου, ξεκίνα από την kriya for tolerance για να κερδίσεις ξανά τη δύναμη, την ενέργεια, την πίστη, την ταπεινότητα και το άνοιγμα που χρειάζονται για να συνδέσεις τα μέρη στη μία μεγαλύτερη εικόνα που λες Οng».

 

 

Sahibi Kriya to master your domain με την Ramjeet Ρένα Χρυσικοπούλου

Όταν ελέγχω το πεδίο μου, δρω από το κέντρο του Είναι μου. To κρίγια αυτό μας βοηθάει να κυριαρχούμε τόσο στο νοητικό μας σώμα, όσο και στο φυσικό μας σώμα. Έτσι δημιουργείται η συνθήκη, η οποία μας επιτρέπει να δρούμε από το πυρήνα του Είναι μας. Πρόκειται για μία σειρά ασκήσεων, οι οποίες τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, τρέφοντας έτσι τα κύτταρα με οξυγόνο ενώ «ξεπλένεται» ο οργανισμός από τοξίνες και υποπροϊόντα του μεταβολισμού.

 

 

Υγιές στήθος με την Atma Nirmal Καλλιόπη Μαντοπούλου

Στο μάθημα αυτό, το οποίο εστιάζει στην υγεία του στήθους,  θα διδαχθεί ένα σετ για αποβολή του άγχους, ενεργοποίηση της λεμφικής κυκλοφορίας και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το μάθημα θα ολοκληρωθεί με μια τεχνική αναπνοής, η οποία επίσης ενεργοποιεί την ροή της λέμφου και παράλληλα δυναμώνει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Πρόκειται για πρακτικές οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της θεραπείας αλλά και της πρόληψης παθήσεων του στήθους.

 

 

Επαναφόρτιση τώρα!!! με τις Rajmeet Katerina Karasmani & Adsach Γεωργία Βήχου

Καλωσορίσατε σε ένα μάθημα προσωπικής αναζωογόνησης! Ανανεωθείτε από μέσα προς τα έξω χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της αναπνοής, της θέσης και της κίνησης σε έναν δημιουργικό συνδυασμό με στόχο της εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και την επαναφόρτιση του εαυτού σε κυτταρικό επίπεδο!

 

 

Αφυπνίζοντας την Διαίσθηση / AJNA CHAKRA με τις Jot Deva Χριστίνα Κουρή & Jaskirin Μαρία Μπόθου

Διανύοντας την Εποχή του Υδροχόου, όλοι μας αναγνωρίζουμε πως οι αλλαγές που συμβαίνουν, είναι πολύ γρήγορες και έντονες. Κινούμαστε από μια περίοδο, στην οποία βασιζόμασταν στην γνώση, σε μια περίοδο που χρειάζεται να εμπιστευθούμε την διαίσθησή μας.
Η τεχνολογία της Κουνταλίνι Γιόγκα,μας δίνει την δυνατότητα να δυναμώσουμε την Διαίσθηση μας και να αναπτύξουμε την ικανότητα ώστε να την αναγνωρίσουμε.
Η ανάπτυξη του Έκτου Τσάκρα μας επιτρέπει να κυριαρχήσουμε στην Ροή του Νου και ιδιαίτερα στην δυαδικότητα του, καλλιεργώντας το εσωτερικό φως, αποκτώντας βάθος πεδίου & διάσταση στους λεπτοφυείς κόσμους.

 

 

 

Kriya for emotional and physical clearing – Σωματική και συγκινησιακή αποφόρτιση  με την Arvind Satya Στέλλα Λογαρίδου

Το σώμα και το μυαλό μας είναι σχεδιασμένα για να μας υπηρετούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.  Είμαστε όντα που τρεφόμαστε μέσω του φαγητού, επεξεργαζόμαστε τεράστια ροή πληροφορίας κρατώντας ο τι πιο σημαντικό  και βιώνουμε έναν κατακλυσμό συγκινήσεων .  ‘Όταν ξεκουραζόμαστε αρκετά , τρεφόμαστε υγιεινά, επιτρέπουμε στις συγκινήσεις να ρέουν φυσικά και κρατάμε χαμηλά τα επίπεδα του στρες , τότε μπορούμε να διαχειριστούμε με ευκολία ο τι παρουσιάζεται στη ζωή μας.   Στην πραγματικότητα όμως  η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν εφαρμόζει τίποτα από τα παραπάνω με συνέπεια το σώμα και το μυαλό  λόγω του σαρωτικού ρυθμού της καθημερινότητας και του συνεχούς στρες να μην μπορούν να κάνουν αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμένα: να αποβάλουν δηλαδή τις τοξίνες που μπαίνουν στο σύστημα μέσω αέρα, τροφής αλλά και εμπειριών που βιώνουμε. Σε αυτό το μάθημα θα εργαστούμε πάνω στη σωματική και νοητική  αποτοξίνωση, στην απαλλαγή  από βάρος συγκινησιακό αλλά και σωματικό προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε με αρμονία  και χάρη  ο τι παρουσιάζεται στη ζωή  μας και να προχωράμε ανάλαφρα προς την πραγμάτωση των στόχων  μας.